Sanko Enerji Karaman Hibrit Projesi Güneş ve Rüzgar Enerjisi Hibrit Güneş ve Hidroelektrik Enerji Hibrit

Sanko Enerji Grubu, Karaman’da bulunan ve toplam 50 MW’lık kurulu güce sahip iki rüzgar enerji santralini 50 MW’lık Akyel 1 Güneş Enerji Santrali ile birleştirerek, ilk hibrit enerji projesini başarıyla tamamladı.

Sanko Enerji Grubu, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapmayı ilke edinmiş bir enerji şirketi. Şirket, rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal enerji alanlarında toplam 1.000 MW’lık kurulu güce sahip. Hibrit projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi, Sanko Enerji’nin sürdürülebilir enerji üretme taahhüdünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Sanko Enerji Karaman Hibrit Projesi Güneş ve Rüzgar Enerjisi Hibrit Güneş ve Hidroelektrik Enerji Hibrit
Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım

Akyel 1 Güneş Enerji Santrali Detayları

Akyel 1 Güneş Enerji Santrali, 12 invertör ve 75 bin 452 panel ile donatılmış. Bu, 48.000 hane için yeterli enerji üretimi anlamına gelmekte ve yıllık 27 bin 232 ton karbon salımını engellemeye yardımcı olacak.

Gelecek hedefler

Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda hibrit projeyi başarıyla tamamlamaktan gurur duyduklarını ve şirketin gelecek hedeflerinin güneş ve hidroelektrik enerjisini bir araya getirecekleri bir hibrit projeyi devreye almak olduğunu belirtti.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Balıkesir’de yenilenebilir enerji rüzgarı: Enerjisa Üretim hibrit santrali ile kapasite artırıyor” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.