Enerjisa Üretim Balıkesir Hibrit Güneş Enerjisi Santrali Yenilenebilir Enerji Yatırımları

Türkiye’de yenilenebilir enerji alanındaki öncü şirketlerden biri olan Enerjisa Üretim, Balıkesir’deki hibrit güneş enerjisi santrali ile kapasite artışına giderek üretime devam ediyor.

Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve yenilenebilir enerji üretimi hedefleri doğrultusunda yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Hibrit santralden 11,88 MW ek güç

Enerjisa Üretim Balıkesir Hibrit Güneş Enerjisi Santrali Yenilenebilir Enerji YatırımlarıŞirket, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde gerçekleştirdiği hibrit güneş enerjisi yatırımıyla 11,88 MW ek kurulu güce ulaştı. Bu gelişme, özellikle rüzgar ve güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırım hızının arttığının bir göstergesi.

5.000 MW kurulu güç hedefi

Enerjisa Üretim, 3 yıl içerisinde 150 MW hibrit güneş enerjisi santrali yatırımıyla Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmayı hedefliyor. Şirket, YEKA-2 kapsamında temiz enerji yatırımlarıyla Türkiye’de enerji sektörüne önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nin hali hazırda 143 MW kurulu gücü bulunurken, bu güç 11,88 MW’lık ek kapasite ile 154,88 MW’a ulaştı.

Hibrit santral özellikleri

Balıkesir’deki Enerjisa Üretim rüzgar enerjisi santrali, 52 adet rüzgar türbini ve 22.200 adet 535 W gücünde çift yüzlü güneş paneliyle donatılmış durumda. Bu santralin yıllık üretim kapasitesi 549,2 GWh’ten, hibrit güneş enerjisi santralinin de devreye girmesiyle 568,3 GWh’a yükseldi.

Yenilenebilir enerji payını artırma hedefi

Enerjisa Üretim Balıkesir Hibrit Güneş Enerjisi Santrali Yenilenebilir Enerji Yatırımları - İhsan Erbil Bayçöl
Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl

Enerjisa Üretim, rüzgar enerjisi yatırımlarını da üç yıl içerisinde artırarak, mevcut santrallerin yanı sıra YEKA-2 kapsamında devreye alınacak olan yatırımları tamamlayacak. Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, yenilenebilir enerji yatırımlarına dair şunları belirtti: “1.000 MW’lık YEKA-2 projelerinin tamamını üstlendik. Türkiye’nin enerji geleceğine 1,2 milyar dolarlık yatırımla katkıda bulunuyoruz. Mevcut üretimimizin yüzde 60’ı yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Bu oranı kısa süre içerisinde yüzde 60’ın üzerine çıkararak, toplam kurulu gücümüzü 5.000 MW’a taşımayı hedefliyoruz.”

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “Sanko Enerji, Karaman’daki hibrit projesini tamamladı” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.