Ana Sayfa Etiketler Hibrit santral

Etiket: hibrit santral

Sanko Enerji, Karaman’daki hibrit projesini tamamladı

Sanko Enerji Grubu, Karaman'da bulunan ve toplam 50 MW'lık kurulu güce sahip iki rüzgar enerji santralini 50 MW'lık Akyel 1 Güneş Enerji Santrali ile...

Çin, Gobi Çölü’nde 1000 MW’lik hibrit santrali devreye aldı

Çin’in, Gobi çölünü yenilenebilir enerji merkezi yapma planı kapsamında rüzgar ve güneş enerjisinden oluşan 1000 MW kurulu gücündeki ilk projeyi devreye aldı.

Cengiz Enerji’nin türbinleri hibrit santrale dönüşecek

Cengiz Enerji’nin Sinop ve Çankırı’daki RES’leri toplam 160 bin güneş paneliyle hibrit enerji santraline dönüşecek ve bu panellerle 85 MW’lik ek kurulu güç yaratacak.

Enerjisa 102 milyon dolarlık yenilenebilir enerji kredisi sağladı

Enerjisa Üretim, 2022 yıl sonuna kadar devreye almayı hedeflediği 65 MW’lik Erciyes RES ve 35 MW’lik hibrit santralin finansmanında kullanmak üzere HSBC’den 102 milyon dolar kredi sağladı.

Cengiz Holding, Kaleköy HES’i hibrit santrale çevirdi

Cengiz Holding, Bingöl’de Murat Nehri üzerinde bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve hidroelektrik santralinin kuyruk suyu bölgesine, 200 bin panelden oluşan bir güneş enerji santrali kurdu.

Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisinde 2023 hedefi 20 GW

HT Solar Enerji Satış &Pazarlama Müdürü Emre Kulaç, Türkiye’nin 2023 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisinde 20 GW’ye ulaşma hedefi olduğuna dikkat çekerek, kapasite tahsis edilmesi halinde her yıl 2-3 GW  güneş kurulabileceğini söyledi.

“Jeotermal sahalarına 400 MW hibrit santral yapılabilir”

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, Türkiye'deki 58 jeotermal enerji santralinde iç tüketim ihtiyacının yasal düzenleme yapılması halinde güneş ve rüzgardan oluşan toplam 400 MW'lik hibrit sistemle karşılanabileceğini söyledi.  

Zorlu, Pakistan’da 30 MW’lik hibrit santral için ön lisans aldı

Zorlu Enerji, Pakistan'da 300 MW kapasiteli iki güneş enerjisi projesinin ardından, aynı sahada hibrit santral için yaptığı ön lisans başvurusuna onay aldı.