Ana Sayfa Hakkımızda

Hakkımızda

Yeşil Enerji, Yeşil Şirketler, Sürdürülebilirlik, Yeşil Ekonomi, Yeşil Haber

Yeşil dönüşüme hazır mısınız?

Küresel düzen büyük bir dönüşümün eşiğinde. Pandemi bu süreci daha da hızlandırdı. 2050 yılı için ön görülen ‘yeşil senaryolar’ öne çekilmeye  başlandı. Karbonsuz ve daha yaşanılabilir bir dünya özlemi büyümüş durumda. Sıfır karbon ve yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş artık çok uzak bir hedef değil. Çünkü bu alandaki teknolojik gelişmeler baş döndürüyor. Güneş ve rüzgar enerjileri fosil yakıtlarla kıyasıya bir rekabet içinde. Uzmanlar yakın gelecekte üretim maliyeti açısından güneş ve rüzgarın daha avantajlı hale geleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Elektrikli araçlar artık zengin ülkelerin lüksü olmaktan çıktı. Çin’den başlamak üzere giderek dünyanın büyük bölümünde hızla yaygınlaşıyor. Elektrik depolama ve şarj teknolojisinin gelişmesi yakın bir gelecekte elektrikli araçları ulaşım sektörünün vazgeçilmezi yapacak.

Yeşil düzene uyum için hızlı bir dönüşüm yaşanırken bireyler de bundan muaf değil. Karbon ayak izini hesaplama ya da enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılama sadece şirketlere özel olmaktan çıktı. Artık tüketiciler de çevreyi ne kadar kirlettiğini bilmek ve bunu telafi etmek için arayış içinde. Bu alanda müthiş bir farkındalık yaşanıyor. Nitekim ülkemizde de yapılan düzenlemeyle tüketiciler evlerinde kullandıkları enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan kullanmayı tercih edebiliyor. Bunun için yeşil sertifika alabiliyor. Türkiye yenilenebilir enerji stratejisini de rüzgar ve güneş odaklı olarak başarılı biçimde sürdürüyor.

Modern dünyada ülkeler, şirketler ve kurumların yanısıra bireyler de enerjiden tarıma, çevreden teknolojiye, finanstan eğitime her alanda dönüşümü ve sürdürülebilir olmayı zorunlu hale getiren yeni düzene uymak için çaba gösteriyor.

Yeşil Haber ailesi olarak, biz de bu yarışta yerimizi aldık. Yakın gelecekte adına “Yeşil düzen” de diyebileceğimiz daha iyi bir hayatı inşa etme yarışında geri kalmak istemiyorsanız bizi takip edin!

2016 yılından bu yana en yeşil haberler Yeşil Haber’de

Enerjiniz temiz kalsın