Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ASTOR Enerji Yeşil Enerji ile Şarj

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan son verilere göre, elektrikli araç sayısı 2023 yılının ilk yarısında büyük bir artış göstererek yüzde 88,8 arttı. Bu büyüme, Türkiye’yi elektrikli araç şarj istasyonları konusunda Avrupa’da ikinci sıraya taşıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından son açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk yarısında elektrikli araç sayısı yüzde 88,8 artarak büyük bir ivme kazandı. Bu başarılı büyüme, Türkiye’yi Avrupa’da elektrikli araç şarj istasyonları alanında ikinci sıraya taşıdı.

ASTOR şarj ile AC ve DC istasyonlar kuruyor

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ASTOR Enerji Yeşil Enerji ile ŞarjTürkiye’nin önde gelen yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi olan ASTOR Enerji A.Ş. (ASTOR), elektrikli araç şarj istasyonları konusundaki markası Astor Şarj ile büyümeye hız kesmeden devam ediyor. Şirket, AC ve DC tipi şarj istasyonları kurarak sektörde güçlü bir şekilde ilerliyor. Her gün yeni bir enerji istasyonu projesi üzerinde çalışan Astor Şarj, bu istasyonların elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama taahhüdüyle çevre dostu bir yaklaşım benimsemektedir.

Astor Şarj, her 200 km’de yeni şarj istasyonu kurma hedefini sürdürüyor. ASTOR Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve CFO’su Olcay Doğan, elektrikli araçların çevre dostu avantajlarına dikkat çekerken ve şirketin 2023 yılı için 10 milyon dolarlık bir yatırım planladığını açıkladı.

2023 hedefleri ve genişleyen şarj istasyonları ağı

Olcay Doğan şunları kaydetti: “Bu yıl 110 adet şarj istasyonumuz vardı. Son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte bu sayımız 130’ların üzerine çıkmış durumda. ASTOR Enerji, Türkiye’nin dört bir yanına yeşil enerji ile çalışan şarj istasyonları kurma hedefini sürdürüyor.

Ayrıca, şirket kendi araç filosunu da elektrikli araçlarla değiştirerek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Astor Sarj, 2023 yılı sonuna kadar toplam 37 ilde 107 DC ve 76 AC şarj istasyonu kurma taahhüdüyle yeni anlaşmalar yapmaya devam ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.