Dünya Sulak Alanlar Günü’nde sel ve kuraklık riskine karşı sulak alanların her geçen gün artan önemine dikkat çekildi. WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Sedat Kalem, “Sulak alanlar, yağışın aşırı olduğu dönemlerde fazla suyu sünger gibi depolayarak taşkınların etkisini azaltıyor, yağışın az olduğu mevsimlerde ise depoladıkları suyu salarak kuraklık ve su kıtlığına çözüm olabiliyor” diyor. WWF-Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, sulak alanlar yerel iklime olumlu katkı veriyor, iç bölgelere deniz suyunun girmesini ve dolayısıyla toprağın tuzlanmasını önlüyor. Kalem, özellikle sel ve kuraklık gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve etkilerini azaltmak için sulak alanların etkin biçimde korunması ve yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Türkiye’de 135 adet uluslararası öneme sahip sulak alan bulunuyor.
Sulak alanların kaybı doğal afete davetiye
En Çok Okunanlar
Bir evin tüm elektriği için 5 kWh güneş sistemi yeterli
100 metrekarelik bir ev yılda toplam 14 bin kWh enerjiye ihtiyaç duyuyor. Ortalama saatlik 5 kWh’lik bir güneş enerjisi elektrik üretim sistemiyle bir yıllık enerji ihtiyacının tamamı karşılanabiliyor.
Etkinlikler
23. Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı başladı
Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı İstanbul’da yapılıyor. 30 Haziran'a kadar sürecek konferansta hidrojenin enerji sektöründe kullanımına yönelik akademik çalışmalar, regülasyonlar ve ülkelerin deneyimleri ele alınacak.
Kariyer & Atamalar
SANKO Holding’de üst düzey atama
SANKO Holding'de Finans Direktörü olarak görev yapan Mustafa Günbulut, Holding Yönetim Kurulu kararıyla CFO olarak atandı.