Kontrolmatik 2023 Sermaye Artırımı Borsa İstanbul Kontrolmatik Yatırım Bedelli ve Bedelsiz Sermaye Artışı Etkileri

Kontrolmatik (IST: KONTR), yeni bir finansal hamle ile sermaye yapısını güçlendiriyor.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ, 28 Aralık 2023 tarihinde KAP üzerinden yayimlanan bir kararla sermaye artırımına gitti/ Şirketin 200 milyon TL olan mevcut çıkarılmış sermayesi, %225 artarak 650 milyon TL’ye yükseltilecek. Bu artış, %100 bedelli ve %125 bedelsiz sermaye artırımından oluşuyor.

Bedelli ve bedelsiz sermaye artırımının ayrıntıları

450 milyon TL artışla, eşit sayıda pay ihraç edilecek. Her pay 1 TL nominal değerde bedelsiz artırım, şirketin VUK ve TFRS’ye uygun finansal tablolarındaki kar yedekleri ve geçmiş yıllar kârlarından karşılanacak. Bedelli artırımda, mevcut pay sahiplerine 15 gün süreyle yeni pay alma hakkı tanınacak.

Sermaye artırımının piyasa etkileri ve yönetimsel işlemler

Yeni pay alma haklarından sonra kalan paylar, Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasa’da satılacak. Satılamayan paylar ise VI-1281 sayılı Pay Tebliği çerçevesinde altı iş günü içinde iptal edilecek. Şirket, sermaye artırımı işlemlerini tamamlamak ve ilgili ihraç belgelerini onaylatmak için Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul AŞ, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ ve Ticaret Bakanlığı’na başvuracak.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (IST: KONTR), enerji, proses endüstrisi, ulaşım ve madencilik alanlarında faaliyet gösteren önde gelen bir Türk mühendislik, sistem entegratörü ve teknoloji şirketidir. Dünya çapında en büyük 28. sistem entegratörü olarak bilinen Kontrolmatik, 8 ülkede faaliyet göstermekte ve küresel bir etki gücüne sahiptir. Şirket, 33’ten fazla ülkede faaliyet göstererek, sürdürülebilir, karbon-nötr ve yeşil teknolojiler geliştirmekte ve 4 kıtada 350’den fazla proje gerçekleştirmiştir​.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “LFP bataryalara yeni gümrük vergisi uygulaması ve piyasa dinamikleri” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.