Fotovoltaik Teknolojileri Çalıştayı

TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı, “Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı” kapsamında ODTÜ-GÜNAM liderliğinde yürütülen program ile kurulmuş olan Türkiye Fotovoltaik Teknolojileri Platformu’nun (TFTP) ilk kamuya açık çalıştayı dün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yakın geleceğinde FV teknolojilerinde yüksek yerlilik oranı ile maliyet/performans olarak ulusal ve küresel piyasalarda rekabet edebilecek yenilikçi ürünlerin prototiplerinin geliştirilmesi ve seri üretimi için yetkinliklerin kazanılması amacıyla yola çıkan TFTP’nun bu ilk kamuya açık çalıştayı akademisyenler, özel sektör paydaşları, STK’lar, üniversiteler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Afetlerde fotovoltaik teknoloji uygulamaları tartışıldı

Çalıştayın açılış konuşmaları, ODTÜ-GÜNAM Yönetim Kurulu Başkanı ve ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Turan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alparslan Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ODTÜ-GÜNAM Uzman Araştırmacısı Dr. Emel Semiz ve TSE FV Modül Test Laboratuvarı Teknik Şefi Gökhan Durukan tarafından gerçekleştirildi.

Hücre Teknolojileri, Malzeme Teknolojileri, Panel ve FV teknolojileri ve FV Politikalar ve Sosyoekonomik Etki olmak üzere 6 farklı oturumda, Türkiye FV teknolojileri alanındaki güncel gelişmelerin değerlendirildi. Sektör paydaşlarının birbiri ile iş birliği ağı oluşturulabilmesi, tüm sektör paydaşlarının TFTP şemsiyesi altında toplanabilmesi ve ortak bir sinerji oluşturulması teması ile etkinlik gerçekleştirildi.

Ayrıca ülkemizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrası, FV teknolojilerinden yararlanarak afetlerde ne gibi acil durum çalışmaları yapılabileceği Açılış Oturumu, “Afetlerde Fotovoltaik Teknoloji Uygulamaları” konuşmasında özel olarak ele alındı.

Çalıştay Programı için:
Workshop Programı 

 Çalıştay Kayıt Formu için:
Katılım Formu 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.