EPK tarafından Yeşil enerji bedeli belirlendi

T. C. Enerj Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK1 Temmuzdan itibaren yürürlüğe giren, EPDK tarafından belirlenen yenilenebilir enerji bedeli Resmi Gazete’de yayımlandı. EPDK’nin onayıyla 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak vergi, fon, pay hariç yeşil enerji bedeli, iletim sistemi kullanıcılarına 92,62 kuruş / kilovatsaat olarak yayımlandı. Tedarik şirketlerinden enerji alan tüketicilerin yeşil enerji ücretleri de dağıtım bedeli hariç 92,62 kuruş / kilovatsaat olarak belirlendi.

Yeşil enerji bedeli ve dağıtım fiyatı güncellendi

 

Yeşil enerji ve dağıtım bedelinin kilovatsaat fiyatı, 104,32 ile 119,73 kuruş / kilovatsaat olarak alçak gerilim, orta gerilim, tek terimli, çift terimli olmasına, sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatma alanlarında kullanılmasına göre farklı olacak.

EPDKEk olarak, EPDK, dağıtım şirketlerince dağıtım sistemi kullanıcılarına  ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen ve düşük tüketimli olarak belirlenen tüketicilere 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren uygulanacak elektrik tarife tablolarını da onayladı. Perakende satış tarifeleriyle, 1 Temmuz 2021’den itibaren uygulanacak sistem kullanım bedeli üst sınırları yeniden düzenlendi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.