Galata Wind ile Doğan Holding kendi enerjisini üretecek

Yenilenebilir enerji alanında güneş ve rüzgâr kaynaklarıyla elektrik üreten Galata Wind Enerji, sürdürülebilir kaynaklarla yeşil enerji üreten bir Doğan Holding şirketi. Doğan Holding genel merkezinin çatısına kurduğu GES sistemiyle Galata Wind, yılda 120 MWh elektrik tasarrufu hedefliyor.

Doğan Holding GES Galata WindElektrik üretimini sadece yenilenebilir kaynaklardan elde eden Galata Wind Enerji’nin ‘Temiz Enerji İçin Temiz Bir Gelecek’ vizyonuyla kurduğu alt şirketi Sunflower, Doğan Holding genel merkezinin çatısına, 99kWp’lık GES sistemi kurdu. Aktivasyona geçen bu GES sistemiyle Doğan Holding, yılda 120 MWh enerji tasarrufu sağlayacak.

“Evlerin ve işyerlerinin kendi temiz enerjisini üretmesini sağlıyoruz”

Tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen toplam 260 MW kurulu güce sahip Galata Wind Enerji Genel Müdürü Burak Kuyan evlerin ve işyerlerinin kendilerine yetecek temiz enerjiyi üretmelerini sağladıklarını belirtirken, görüşlerini paylaştı.

Galata Wind Enerji Genel Müdürü Burak Kuyan“Aynı zamanda da dağıtık enerji işine de odaklandığımız Sunflower şirketimiz de Galata Wind’in altında faaliyet gösteriyor. Galata Wind, %100 temiz enerji ilkesiyle sadece bugünü değil geleceği de şekillendiriyor. Türkiye’nin temiz enerji sağlayıcısı olmak için çıktığımız bu yolda Sunflower markası ile ticari ve endüstriyel çatı güneş projelerini, kullanıma soktuğumuz 110 kW’tan 1 MW hedefine ulaştırmak, her evin ve işyerinin kendi temiz enerjisini üretmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bu çerçevede ilk yaptığımız örnek işlerden birisi Doğan Holding genel merkez binasının çatısına güneş enerjisi sistemi kurmak oldu. Doğan Holding genel merkezi, şimdi elektrik ihtiyacının bir miktarını çatıya kurduğumuz güneş enerjisi sisteminden elde ediyor.”

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının oluşturacağı ivme ile Doğan Holding “Doğan Etki Planı” çerçevesinde geliştirerek uygulayan Doğan Holding ise 2030 itibarıyla karbon nötr bir organizasyon olmayı hedefliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.