Soğuk zincir lojistiği, yaş meyve-sebze paketleme, soğuk hava depoculuğu, sigortacılık, mühendislik ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren Erman Şirketler Grubu üyesi Packerman, ilaç kalıntısız ürün yetiştiriciliği için yenilikçi uygulamalara başladı.

Ticari çalışma alanları olan Batı ve Kuzey Avrupa pazarında daha iyi bir konuma gelebilmek adına ilaç kalıntısına çözüm bulmaya yöneldiklerini ifade eden Erman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Müdürü Erman Deniz, “Mühendislerimizle birlikte Adana Karataş-Tuzla bölgesinde ilaç kalıntısız nar yetiştiriciliği için öncü uygulamalar yapıyoruz. Gerek narenciyede, gerekse Türkiye’nin dünya pazarlarında üretiminde lider konumunda olduğu nar konusunda Avrupalı ve Türkiyeli paydaşlarımızla ilaç kalıntısız üretim ve ürün hazırlama konusunda işbirliğine gittik. Öldürücü ilaçlar yerine, doğa dostu ve çevreci biyolojik mücadeleye başladık. Böylelikle önemli pazarlarda güven sağlayarak üreticilere örnek olacağız” dedi.

TARIMSAL ÜRÜNLERDE AR-GE DESTEKLENMELİ
Zirai ürün yetiştiriciliğindeki denetimsizliğin önemli problem olduğunu, Türkiye’de üründe kalıntı yok denildiği halde Almanya’daki laboratuvarlarda yüksek kalıntı ile karşılaşıldığını dile getiren Deniz, “Bu da hem ikinci bir laboratuvar masrafı, hem de zaman kaybı demek. Bu konuda Tarım Bakanlığı, İhracatçı Birlikleri, odalar ve ihracatçılara çok iş düşüyor. Uygulamaya başladığımız yeni yöntemde sürdürülebilirliği yakalayabilirsek, bölgedeki tüm çiftçilere kendi yöntemimizi önerecek ve alım garantili üretimi teşvik edeceğiz” diye konuştu.
Tarımsal ürünlerde Ar-Ge’nin desteklenmesi gerektiğini savunan Deniz, grup şirketlerinden Packerman’ın bu amaca yöneldiğini kaydetti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIMA YÖNELDİ
Yenilikçilik, çevrecilik ve yeşil lojistik ana stratejisi ile sürdürülebilir büyüyerek yeni pazarlara açıldıklarını, grup şirketlerimizin amiral gemisi olan Erman Lojistik ve onun tamamlayıcısı olan Packerman soğuk zincir lojistiğinde, her türlü ürünü, her aşamada işleme, alt yapı, tesis ve otomasyonuna sahip olduklarını anlatan Deniz, Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi’nin yanı başında Avrupa mükemmellik modeline uygun hizmetler sunduklarını söyledi. Erman Deniz, Erman Lojistik’in özellikle İskandinav Ülkeleri’nde önemli bir konuma sahip olduğunu ve pazarı büyütmek ve korumak için sürekli yenilikçi yatırımlar yaptıklarını söyledi.
Dünya

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.