Konya Tuzlukçu Jeotermal Sera Yediyol Holding Tarım İnovasyonu Sürdürülebilir Tarım Yatırımları

Konya Tuzlukçu’daki Yediyol Holding’e ait Agro Termal markasının bünyesinde gerçekleşen, Türkiye’nin ilk jeotermal ısıtmalı teknolojik serası, 50 bin metrekarelik alanda ilk hasadını topladı.

Bu serada yetişen domatesler, hem iç pazar hem de dış pazarlarda tüketicilere sunulmaya başlandı. Yediyol Holding’in Agro Termal projesi, Konya Tuzlukçu’da 1 milyon metrekarelik bir alanda geliştirilen büyük çaplı bir yatırım. Proje kapsamında ilk etapta 50 bin metrekarelik alan faaliyete geçti ve ilk ürün olarak domates hasat edildi. Proje, bölgeye 1000 kişilik istihdam sağlayarak ekonomik kalkınmaya büyük katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yönetimden açıklamalar ve geleceğe dair planlar

Konya Tuzlukçu Jeotermal Sera Yediyol Holding Tarım İnovasyonu Sürdürülebilir Tarım Yatırımları
Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi

Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, projenin Türkiye’nin tarım ihracatı alanındaki başarısını artıracağını ve Hollanda gibi tarım ihracatında lider ülkelerle rekabet edebilecek seviyeye ulaşacaklarını ifade etti. Mendi, “Konya Tuzlukçu bölgesini dünyanın önde gelen jeotermal ısıtmalı teknolojik seralarından biri yapma hedefindeyiz. İlk hasadımızı gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu yaşıyoruz ve ürünlerimizi hem iç piyasada hem de global pazarda tüketicilere sunmaktan gurur duyuyoruz,” dedi.

Ar-Ge çalışmaları ve ürün çeşitliliği

Mendi, seranın ikinci etabında daha fazla çeşitliliğe gidileceğini ifade ederek, domatesin yanı sıra biber, salatalık, patlıcan gibi sebzeler ve karpuz, kavun gibi meyveler ile tropikal ürünlerin denemelerinin yapılacağını açıkladı. Bu denemeler, seranın dördüncü etabını şekillendirecek ve ilgili sebze ve meyvelerin geniş çaplı üretimi için uygun koşulların oluşturulmasına yardımcı olacak.

Konya Tuzlukçu Jeotermal Sera Yediyol Holding Tarım İnovasyonu Sürdürülebilir Tarım YatırımlarıKadın istihdamına vurgu ve sosyal katkılar

Proje, özellikle kadın istihdamına büyük önem veriyor. İŞKUR tarafından “En Çok İstihdam Sağlayan Firma Ödülü”ne layık görülen Agro Termal, toplumsal kalkınmayı destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek kaliteli ve sağlıklı ürün elde edilmesi için minimum su tüketimiyle çalışan seranın, yıl boyunca üretim yapabilme kapasitesi, cari açığa da olumlu katkıda bulunuyor.

Yediyol holding hakkında

1998 yılında kurulan Yediyol Holding, Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelini keşfetmek amacıyla çeşitli sektörlerde jeotermal enerji kullanımını yaygınlaştırıyor. Şirket, jeotermal enerjiyle ısınan konutlar, iş yerleri, oteller ve seralar ile Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler sunuyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.