İş Portföy

İş Portföy Yönetimi (İş Portföy) ve J.P. Morgan Asset Management’in (JPMAM) ilk ürünü olan İş Portföy Yenilenebilir Enerji Karma Fon’u piyasada işlem görmeye başladı.

İş Portföy’den yapılan açıklamada, JPMAM ile yaptıkları iş birliği sonrası ilk ürünün piyasalardaki yerini aldığı bildirildi. Yeni iş birliğinin ortaya koyduğu ilk ürün olan İş Portföy Yenilenebilir Enerji Karma Fon; güneş, rüzgar, biyo ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilir enerji politikaları doğrultusunda artan kullanımı ile ortaya çıkan küresel ve yerel yatırım fırsatlarına erişim sağlıyor.

İş birliğinin, İş Portföy’ün portföy yönetimi tecrübesini ve JPMAM’ın küresel hisse senedi piyasalarındaki ve yapay zeka alanındaki yetkinliklerini bir araya getirdiği belirtilen açıklamada, yenilenebilir enerji sektörüne kapsayıcı bir yapıda yatırım olanağı sağlayacak küresel şirketlerin tespit edilmesinin JPMAM’ın İş Portföy’e vereceği danışmanlık hizmeti ile gerçekleşeceği aktarıldı.

İklim değişikliğiyle mücadelenin artarak sürmesi bekleniyor

İş Portföy Yenilenebilir Enerji Karma Fonu

Açıklamada, İş Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Yenilenebilir Enerji Karma Fon’un TEFAS’a üye tüm banka ve aracı kurumlardan alınabileceği ifade edildi. Fon portföyünün en az yüzde 80’i ile yenilenebilir enerji sektörünün potansiyelini en iyi şekilde yansıtan küresel ve yerel şirketlere yatırım yapılacağı aktarılan açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: “Dünya çapında politika yapıcıların ve ülkelerin Paris Anlaşması’na uyum sağlama ve küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutma kararı sayesinde önümüzdeki dönemde iklim değişikliğiyle mücadelenin artan bir ivmeyle sürmesi beklenmektedir.

Fosil yakıt kullanımının azaltılma eğilimine bağlı olarak, yenilenebilir enerji şirketlerinin ürün ve hizmetlerine gelen talebin artması öngörülmektedir. Söz konusu dönüşümü hızlandırmada kritik rol oynayacak olan sanayi, hammadde ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren şirketler yatırımcıların dikkatini çekerken, ilk aşamada, Fon portföyüne seçilecek olan şirketlerin yaklaşık üçte birinin bu sektörlerde yer alması planlanmaktadır.”

Fon’un yönetiminde yapay zeka da kullanılacak

Açıklamada, yenilenebilir enerji üretimindeki maliyetlerin belirgin şekilde gerilemesinin yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini fosil yakıtlara kıyasla daha ucuz hale getirdiği belirtilerek, İş Portföy Yenilenebilir Enerji Karma Fon’un yatırım yapacağı küresel hisse senetlerinin, enerji sektöründeki dönüşüme bağlı olarak ortaya çıkan yatırım fırsatlarını yansıtmayı hedeflediği bildirildi.

Fon’un küresel hisse senedi yatırımlarının JPMAM’ın Portföy Yönetimi Çözümleri (Quantitative Solutions) takımının CIO’su Yazann Romahi danışmanlığında gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, Romahi’nin JPMAM’da kantitatif portföy yönetimine odaklanan ve yapay zekaya dayalı yaratıcı yatırım çözümleri geliştirilmesinde uzmanlaşmış bir takımı yönettiği hatırlatıldı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.