Ana Sayfa Etiketler Iklim değişikliği

Etiket: iklim değişikliği

TSKB İklim Raporu: Türkiye’nin yeşil geleceği için stratejik adımlar

TSKB'nin 2023 İklim Raporu, Türkiye'nin iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik yolunda attığı stratejik adımları detaylandırıyor.

COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede yeni bir dönemi işaret ediyor

Dubai'de gerçekleşen COP28 Zirvesi, küresel ısınmayla mücadelede önemli kararlar alınarak, fosil yakıtların geleceğini tartışıyor .

İBB, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı, küresel iklim krizine karşı atılan önemli adımları tanıtıyor.

Türkiye’nin iklim hedefi güncellemesi ve ekonomik faydaları

17 sivil toplum kuruluşundan Türkiye'nin iklim hedeflerini güncelleyerek ekonomik büyüme ve sürdürülebilirliği nasıl elde edebileceği üzerine kapsamlı bir bakış.

Yeşil finansman eksikliği: BM, iklim değişikliğine uyum için kaynak açığını vurguluyor

BM çevre programı (UNEP) raporuna göre, zengin ülkelerin iklim değişikliğine uyum için vaat ettiği finansman yetersiz. Daha fazla destek şart.

COP28 Başkanlığı, 2030’a kadar yenilenebilir enerji kapasitesini üçe katlamayı öneriyor

COP28 Başkanlığı, global ısınmayı 1,5°C altında tutmak için yenilenebilir enerji kapasitesinin 2030'a kadar üçe katlanmasını öneriyor.

İklim değişikliğinin Akdeniz Bölgesi’ndeki yağışlara etkisi

World Weather Attribution'un (WWA) raporu 2023'te Daniel Fırtınası'nın Akdeniz'de yol açtığı sel felaketleri, iklim değişikliğinin etkilerini inceliyor.

Dünyada orman yangınlarından kaynaklanan hava kirliliği artıyor

Orman yangınları ve hava kirliliği: İklim değişikliği ile artan tehlikelere karşı nasıl önlem alınmalı? Detaylar bu makalede.

2024 daha sıcak bir yıl olabilir

Çinli bilim insanlarından alarm: küresel ısınma tehlikesi devam ediyor. Dünya genelinde iklim değişikliği ve küresel ısınma endişeleri giderek artıyor. Çinli araştırmacılar, yayınladıkları son çalışma ile...

Büyük şirketlerin iklim hedeflerine ulaşma zorlukları ve çözüm yolları

Küresel iklim değişikliği ile mücadele, gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor. Ancak, bu mücadelede en büyük rolü oynayan büyük şirketler, bazı zorluklarla karşı karşıya...