Ana Sayfa Etiketler Pandemi

Etiket: pandemi

Enerji dönüşümünü hızlandırmak için pandemi fırsat olabilirdi

Bu yıl 1-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak 26. BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesinde yayımlanan bir rapora göre, pandemide açıklanan ekonomik destek paketleri mevcut endüstrileri dönüştürmek yerine korumaya odaklandı.

Küresel rüzgar enerjisi kapasitesi 743 GW’ye ulaştı

Global Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından yayınlanan “2021 Küresel Rüzgar Raporu”na göre, 2020 yılında pandemiye rağmen küresel rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde 53 büyüyerek 743 GW’ye ulaştı.

Yenilenebilir enerjide yeni sayfa açılıyor

Covid-19 pandemisi tüm dünyada birçok alanda yıkıcı etkiler yaparken, sürdürülebilirlik ve yenilebilir enerji açısından yepyeni bir dönemin de kapısını açıyor.

Birol: “Pandemide yenilenebilir enerji güçlenecek”

IEA Başkanı Fatih Birol, “Pandemi döneminde petrol ve doğalgaz piyasaları sıkıntılı bir dönem geçirirken bu süreçte kendi varlığını güçlendiren tek alan yenilenebilir enerji türleri oldu. Bu etki artarak devam edecek.” dedi.

“Rüzgarda 5 yıllık proje stokuna ihtiyaç var”

Dijital platformda düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin açılışında konuşan TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi sektöründe 5 senelik kapasite ilan edilerek, ihale takvimlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

IEA: “Yenilenebilir enerji Covid-19’a karşı bağışıklık kazandı”

IEA’nın Yenilenebilir Enerji 2020 Raporu’na göre, yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi bu yıl yüzde 7 artış gösterecek. IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, “Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19’a karşı bağışıklık kazandı” dedi.

3 bin enerji profesyoneli ICCI Digital’de buluştu

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla bu yıl dijital formatta ve 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ICCI Digital 2020, kamu, özel sektör ve akademiden 3 bin enerji...

Temiz enerji sektöründe küresel istihdam 11,5 milyona ulaştı

IRENA’nın Yenilenebilir Enerji ve İstihdam - Yıllık Değerlendirme Raporu’na göre, dünyada yenilenebilir enerji sektöründeki istihdam 2019 yılsonu itibarıyla 11,5 milyona ulaştı. Yüzde 33'ünü güneş enerjisi sektörü oluşturdu.

Avrupa’da güneşten elektrik üretimi tüm zamanların rekorunu kırdı

Avrupa’da güneşten elektrik üretimi Covid-19 pandemisine rağmen 2020 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak, 47.6 teravatsaat (TWh) ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

“Temiz enerjiye geçiş için tarihi bir fırsat var”

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol, Fortune Magazine'e verdiği röportajda pandemi nedeniyle yenilenebilir enerji hariç, tüm kaynak türlerinde keskin gerileme yaşandığını belirterek, temiz enerji dönüşümü için tarihi bir fırsat yakalandığını söyledi.