Çin elektrikli araç sayısı çin elektrikli otomobil sayısı çin elektrikli araç hedefleri

2023 yılının eylül ayına gelindiğinde, Çin’deki elektrikli otomobillerin sayısı, tüm otomobillerin yüzde 5,5’ini oluşturarak 18 milyon 210 bini aştı.

Çin’deki bu hızlı büyüme, yeşil ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor. Ülkede kaydedilen araçların sayısı 2023 yılının ilk üç çeyreğinde yüzde 4,4 oranında artarak 18 milyon 170 bine ulaştı. Ayrıca, ülke genelinde hizmet veren 703 bin otobüs ve tramvayın 540 bini yeşil enerji ile çalışıyor. Bu, fosil yakıtların yerine temiz enerji kaynaklarının tercih edilmesinin sürdürülebilir bir geleceğe olan geçişte önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

Çin elektrikli araç sayısı çin elektrikli otomobil sayısı çin elektrikli araç hedefleriÇin’in yeşil otomobil planı

Ağustos ayında Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı dahil yedi bakanlık, otomotiv sektörünün hızlı büyümesini sürdürmek için 2023-2024 dönemini kapsayan yeni bir planı devreye aldı. Bu plan, otomotiv sektörünün hem arz hem de talep açısından desteklenmesini amaçlıyor. 2024 yılına gelindiğinde, otomotiv sektörünün istikrarlı bir şekilde büyümesi için çeşitli tedbirler alınacak.

Geleceğin hedefleri

Bu plana göre, 2023 yılı için otomotiv sektöründe araç satışlarının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 artarak 27 milyona ulaşması hedefleniyor. Ayrıca, bu yıl içinde 9 milyon yeni enerjili aracın satılması öngörülüyor. Bu, yeşil enerjiye yönelik talebin hızla arttığını ve sürdürülebilir bir otomobil pazarının oluşturulduğunu gösteriyor. Ayrıca, yeni enerjili araçların satışının yüzde 30 artması, otomobil imalat sanayinin katma değerinin de yaklaşık yüzde 5 artmasının bekleniyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.