Ana Sayfa Etiketler Elektrikli otomobil

Etiket: elektrikli otomobil

Kış aylarında elektrikli araçların bakım ve kullanımı

Türkiye'deki elektrikli araç sahipleri için kış bakımı ve kullanım ipuçları. BYD, MG, Tesla ve Togg modelleri için özel öneriler içeriyor.

Togg’dan rekor teslimat: Aralık’ta 6,008 T10X yola çıktı

Togg, Aralık ayında 6,008 adet T10X teslimatı gerçekleştirerek 2023 yılının sonuna 19,583 adet teslimatla hedeflerine yaklaştı. Şirketin Türkiye'nin 81 iline yayılan bu başarısı, özellikle...

Xiaomi’nin ilk elektrikli aracı SU7: Otomobil piyasasında yeni oyuncu

Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı SU7 tanıtıldı. Tesla ve Porsche ile rekabet edecek bu model, otomobil teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor.

Çin’de yeşil enerjili otomobiller 18 milyonu aştı

Çin'de yeşil enerjili otomobillerin sayısı 18 milyonu aştı. Yeşil ekonomi ve karbon emisyonlarını azaltma hedefleri için büyük bir ilerleme

Opel’in üçüncü elektrikli modeli Astra-e gün sayıyor

2028 yılı itibarıyla Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik planlarını hayata geçirmeye devam eden Opel, Mokka ve Corsa’dan sonra Astra’nın da tamamen elektrikli versiyonu Astra-e’yi Türkiye’de 2023 yılının ikinci yarısından itibaren satışa sunmayı hedefliyor.

İlk 10 ayda elektrikli otomobil satışı 5 bine yaklaştı

ODD verilerine göre, Türkiye'de elektrikli otomobil satışları, Ocak-Ekim 2022'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 148,6 artışla 4 bin 939'a yükseldi.

Türkiye’de ilk 8 ayda elektrikli otomobil satışı 3 kat arttı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, 2022 yılının ilk sekiz ayında elektrikli otomobil satışı 3 bin 283 adedi buldu.

ZES’ten elektrikli otomobillere 100 yeni şarj istasyonu

Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan olan Zorlu Energy Solutions (ZES), 266 lokasyonda açtığı 100 yeni şarj istasyonuyla toplam 56 şehirde hizmet veriyor. 

Elektrikli otomobil üreticileri Çin pazarına giriyor

Küresel otomobil üreticileri, düşük emisyonlu araçları için dünyanın en büyük piyasası olan Çin pazarına uygun stratejiler oluşturma çabası içindeler.

Elektrikli otomobiller dizelin tahtını sallıyor

Hem de bu kez menzilleri tek şarjla 600 km’yi aşarak. Kuşkusuz bu gelişmede ‘dizel emisyon krizi’nin etkisi büyük. 2008’de yaşanan ve etkisi Avrupa’da 5...