Borusan EnBW Enerji, 10. tesisi olan Gaziantep’deki Kartaldağı Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin tamamını devreye aldı. 65,55 MW kurulu güce sahip Kartaldağı RES, Türkiye’nin enerji üretimine yapacağı sürdürülebilir katkının yanı sıra karbondioksit salımının azalmasına ve çevrenin korunmasına da güçlü bir destek sağlayacak.

Borusan EnBW Enerji, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kurduğu Kartaldağı Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) son aşamasını da tamamlayarak tesisi 25 Kasım 2017 itibarıyla devreye aldı.

19 türbinden oluşan Kartaldağı Rüzgar Enerjisi Santrali toplam 65,55 MW kurulu güce sahip bulunuyor. Yılda 276.000 ton karbondioksit salımını azaltması beklenen santral, lisans ömrü boyunca doğaya yaklaşık 4,6 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak. Yıllık 77.000 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

“HEDEFLERİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ”

Kartaldağı RES’in 10. tesisleri olduğunu ifade eren Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla şunları söyledi: “Borusan EnBW Enerji ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme ve rüzgar enerjisinde sektör lideri olma vizyonuyla yoluna devam ediyor. Faaliyete geçen enerji santralleri Türkiye’nin sürdürülebilir enerji üretimine güçlü bir katkı yapacak.

Kartaldağı RES’in de devreye girmesiyle Türkiye’ye rüzgâr enerjisinde 65,55 MW ek bir rüzgar kurulu gücü kazandırmış olduk. Yenilenebilir ve temiz kaynaklar kullanarak ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığının azalmasına da katkı sağlıyoruz. Yatırımlarımız aynı heyecanla devam edecek.

Rüzgar enerjisi santralleri, küresel ısınmayı artırıcı sera gazı salımı yapmadıkları için çevrenin korunmasına ciddi katkılarda bulunacaklar. Yılda 276.000 ton karbondioksit salımını azaltması beklenen Kartaldağı RES, lisans ömrü boyunca doğaya yaklaşık 4,6 milyon ağaca eşdeğer katkı yapacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.