Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Türk-Alman konsorsiyumu tarafından kurulan 25 megavat gücündeki güneş enerjisi santrali üretime başladı.

Santrali kuran şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ogeday Baltacıoğlu tarafından verilen bilgiye göre, yaklaşık 600 dönüm arazi üzerine kurulan güneş enerji santrali, 25 megavat gücünde. Şu anda üretim yapan Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali. Türkiye’de izinleri alınmış daha büyük tesisler mevcut ancak bitmiş, halihazırda elektrik üreten en büyük tesis.

Tesisin hem kurulumunu hem de işletmesini üstlendiklerini belirten Baltacıoğlu, gerekli izinleri almaları halinde 13 megavat kapasiteli ek santrali de enerji üretimine dahil edeceklerini söyledi.

Sahada 100 bin güneş paneli ile bin invertör olduğunu dile getiren Baltacıoğlu, “Türkiye için yüzde 100 temiz enerji, yenilenebilir enerji üretiyoruz. İslahiye konum olarak en iyi güneş alan bölgelerden birisi. Kasım ayında olmamıza rağmen kısa kollu tişörtle dolaşabiliyoruz.” dedi.

Baltacıoğlu, meteorolojik ölçüm istasyonunun da yer aldığı santralde, uzaktan veri izleme sistemi kullanıldığını sözlerine ekledi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.