Enerji Depolama Dijitalizasyon Çözümler

Güneş enerjisi ve enerji depolama sektörünün öncü firmalarından biri olan YEO, Solar+Storage Next Generation (NX) Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Fuarı’nda üç yeni anlaşma duyurdu.

Enerji Depolama Dijitalizasyon ÇözümleriTürkiye’nin en büyük termik santrallerinden biri olan İSKEN Sugözü termik santrali için enerji depolama sistemlerinin üretimi, Solitek iş birliği ile konutlara ve ticarethanelere enerji depolama çözümlerinin sunumu ve BrandIT ile dijitalizasyon çalışmalarının güçlenmesi anlaşmaları YEO tarafından gerçekleştirildi.

İSKEN Sugözü Termik Santrali için enerji depolama sistemleri üretimi

YEO’nun enerji depolama alanındaki iştiraki Reap Battery, İstanbul Tuzla’da bulunan fabrikasında İSKEN Sugözü termik santrali için enerji depolama sistemlerinin üretimine başladı. İSKEN’in sahibi olduğu Sugözü Termik Santrali’nde kullanılacak olan 12.5 MWh’lik enerji depolama sistemi, YEO’nun teknolojisiyle Türkiye’nin enerji sektörüne önemli bir katkı sağlayacak. Bu adım ile YEO, İSKEN’in Sugözü Termik Santrali’ni bir enerji adasına dönüştürme hedefine önemli bir adım daha atmış olacak.

Konut ve ticarethanelere enerji depolama sistemleri yayılacak

YEO’nun enerji depolama sistemleri alanındaki iştiraki Reap Battery, Solitek iş birliği ile konutlar, ticarethaneler ve endüstri tesisleri için enerji depolama çözümlerini sunacak. Türkiye’de 2030 yılına kadar 10GWh’lık bir pazarın oluşması öngörülüyor ve Reap Battery, bu iş birliği sayesinde enerji tüketicilerinin enerji depolama ihtiyaçlarını karşılamaya hazır. Bu adım, sürdürülebilir enerjinin daha fazla alana ulaşmasına katkıda bulunacak.

Dijitalizasyon için güçlü bir iş birliği: BrandIT

YEO, nesnelerin interneti (IoT), endüstriyel üretim yönetim sistemleri ve akıllı makine yönetimi yazılımlarında uzmanlaşan BrandIT Mühendislik Yazılım Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51 hissesini satın alarak dijitalizasyon çalışmalarını güçlendirecek. Bu ortaklık sayesinde YEO, enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmak için yapay zeka, büyük veri ve bulut tabanlı çözümler geliştirecek. BrandIT’in Endüstri 4.0 teknolojilerindeki uzmanlığı ile birleşerek, enerji sektöründe dönüşümün lideri olmayı hedefliyorlar.

YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız’dan açıklama

Solar+Storage Next Generation (NX) fuarında önemli anlaşmalara imza atan YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız gelişmeleri değerlendirdi: “Odağımızı 3D yani dijitalizasyon, desentralizasyon, dekarbonizasyonu alanına çevirdik. Türkiye’de üretilen enerjiyi depolamanın yanı sıra enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğini artırmak için teknolojiyi kullanmaya kararlıyız. Bu iş birlikleriyle enerji sektörünün geleceğine yön vermeye devam edeceğiz. ‘Bizce Mümkün’ felsefemizle hedefimiz, sürdürülebilir enerji projeleriyle doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.