Tesla Wall Street Rekor

Tesla, yılın ikinci çeyreğindeki rekor teslimatlarıyla birlikte geçen yıla göre yüzde 83 artış kaydederek 466 bin140 adet araç teslim etti. Fiyatları düşürmeye devam eden ve fabrika üretimine yeni eklemeler yapan Tesla, Wall Street’in beklentilerini aşmayı başardı.

Wedbush analisti Dan Ives, Tesla’nın 2023 yılında 1,8 milyon araç teslimat hedefine ulaşma yolunda olduğunu belirtti. Bu Wall Street tahminlerini aşacak ayrı bir rekor olacak.

Bu yılın ikinci çeyreği, birinci çeyrekteki 423.000 teslimatı geride bıraktı ve 2022’nin ikinci çeyreğindeki yaklaşık 255.000 teslimatı geride bıraktı. 2022’nin ikinci çeyreğinde Şanghay’daki fabrika kapanmaları nedeniyle zorlu bir dönem yaşayan Tesla, güçlü talep ve üretim verimliliğiyle rakamlarını destekledi.

Teslim edilen ve üretilen araçlar arasında 13.560 adetlik fark bulunuyor. Tesla’nın mevcut 19 günlük stok miktarı, geleneksel otomotiv endüstrisinin bayi envanterlerinde bulunan 30 ila 60 günlük stok miktarından daha düşük.

Tesla hisse senedi, tarihindeki üçüncü en iyi başlangıcını gerçekleştirdi

Tesla hisse senedi, bu yıl şu ana kadar %113 artış kaydetti ve tarihindeki üçüncü en iyi başlangıcını gerçekleştirdi. Tesla, 2023’ün ilk yarısında Russell 1000’deki 13 hisse senedinden biri olarak seçildi. Barron’s dergisi, Ocak ayında Tesla’yı bir hisse senedi önerisi olarak adlandırdı.

Tesla Wall Street Rekor Üretim RaporuTesla’nın zorlu rekabet ortamında ileriye dönük beklentileri

Tesla hisse senedi, 2021 Kasım ayındaki 400 doların üzerindeki zirvesinin hala altında işlem görüyor. CEO Elon Musk, rakiplerinin kendi elektrikli araçlarını piyasaya sürdüğü bir dönemde Tesla’nın satışlarını artırabileceğini kanıtlamak için baskı altında. Diğer otomobil üreticilerinin ikinci çeyrek rakamlarını Çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

Analistler, kar marjlarına odaklanacak

Tesla’nın kazanç raporu, 19 Temmuz’da açıklanacak ve analistler işletme kar marjlarına odaklanacak. Yükselen faiz oranları ve yavaşlayan ekonomiye rağmen talebi artırmak için Tesla fiyatlarını düşürdü. Analistler, ikinci çeyrekteki işletme kar marjının yaklaşık %11 olmasını bekliyor; bu, 2022’nin ikinci çeyreğindeki %15 seviyesine göre bir düşüş anlamına geliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.