Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem

2050 yılına kadar net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir şirket olmayı hedefleyen Shell, tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçirirken, bir yandan da her yıl 1 milyar dolar ayırdığı AR-GE çalışmaları ile düşük karbonlu teknolojiler üretiyor, enerji verimliliği yüksek ve karbon oranı düşük ürünler geliştiriyor.

Shell aynı zamanda enerji verimliliği konusunda toplumda bir bilinç oluşturmaya çalışırken, tüm dünyada gençleri alternatif enerji kaynakları kullanarak, daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üretmeleri için teşvik ediyor.

Dünyanın nüfusu ve refah düzeyi artıyor, teknoloji gelişiyor ve şüphesiz ki enerji talebi de artıyor. Bu talebi sadece mevcut kaynaklarla karşılamanın mümkün olmadığını vurgulayan Shell Türkiye Ülke Başkanı  ve Enerji Verimliliği Derneği YK Üyesi Ahmet Erdem “Enerji verimliliği ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmaya katkı sağlar. Enerji verimliliği, enerji tüketimi nedeniyle oluşan karbon salımlarının azaltılması için en hızlı sonuç alınabilecek alandır.

Öte yandan enerjisinin çoğunu ithal etmekte olan ülkemizde, global olarak artan enerji maliyetlerinin etkisini azaltmak açısından da önem arz etmektedir. Daha az enerji tüketmek kişisel, kurumsal ve ülke ekonomisi açısından hepimizin iş yapış şeklinin içerisinde olmalıdır. Enerji verimliliği amacıyla yapılan tüm yatırımlar, çoğunlukla hızlı bir şekilde geri dönmekte ve karlı yatırımlar olmaktadır. Bu anlamda bireylerin, tüm kurum ve kuruluşların  sorumluluk alması gerekiyor ki, enerji verimliliği toplumsal bir harekete dönüşmeli. Shell olarak enerji verimliliği, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon ile faaliyet gösteren bir şirket olma hedefimizde son derece önemli bir yere sahip.” dedi.

Derince tesisi “Enerji Yönetim Sistemi” sertifikası için düğmeye bastı

Her yıl 65 ülkeye ihracat yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlayan Shell Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’nde elektrik, buhar, hava ve doğalgaz hatlarında tüketim ölçümü yapan ve iyileştirme alanlarını tespit etmeye yarayacak önemli adımlar atıldı. Şimdiden elektrik ve doğalgaz tasarrufu yapan Shell, 2023’te Enerji Yönetim Sistemi sertifikası sahibi olmak üzere çalışmalarını hızla ilerletiyor.

Shell istasyonlarında elektrikte verimlilik

Shell istasyonuShell istasyonlarındaki elektrik tüketiminde verimliliği sağlamak üzere iş birlikleri yürütüyor. Özellikle elektrik tüketiminde önemli bir paya sahip klima kullanımına yoğunlaşan tedbirler sayesinde elektrik kullanımında %10-15’e varan oranda tasarruf yapılabiliyor. Projenin pilot çalışmaları devam ediyor.

Verimli araç kullanımı için bunlara dikkat

Shell güçlü temizleme molekülleri içeren yeni nesil yakıtlarıyla tüm yolculukları daha verimli kılmayı amaçlıyor. Shell’in FuelSave Diesel ve Shell Fuelsave Kurşunsuz 95 ürünleri de tam olarak bu amaçla verimliliği sağlayan DYNAFLEX teknolojisi ile geliştirildi.

Yakıt tasarrufu sağlayan ürünleri sunmanın yanı sıra verimli araç kullanım ipuçlarını da müşterileri ile paylaşıyor.  Shell, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçınılmasını, aracı makul hızda ve hıza uygun viteste kullanmayı, otoyolda ise sabit bir hızda ilerlemeyi tavsiye ediyor. Verimlilik için aracın motorunun, yağının, lastik hava basıncının düzenli kontrol edilmesi, uygun motor yağının kullanılması da çok önemli. Gereksiz klima kullanımı ve camların açık olması, aracın fazla yükünün bulunması da verimliliğe olumsuz etki ediyor. Çok yoğun ve ilerlemeyen bir trafikte aracın motorunun durdurulması ise bir diğer önemli tavsiye.

Türk gençleri Shell Eco-marathon sayesinde Avrupa’nın en verimli aracını yaptılar

Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-marathon ile Shell, geleceği tasarlayacak öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik alanlarına teşvik etmeyi hedefliyor, aynı zamanda enerji teknolojileri ve alternatif enerji kaynakları alanında da bilgi birikimlerinin artmasına katkı sağlıyor.

Daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üreten gençler Shell Eco-marathon sayesinde araçlarını test edebiliyorlar. 2005 yılından bu yana 135’in üzerinde Türk takımı ve 2000’e yakın Türk öğrenci bu deneyimi yaşadı. Türk gençleri birçok başarıya ve birinciliğe imza attı. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin tasarladıkları ve ürettikleri ‘Barbaros’’un şehir konseptli hidrojen enerjisi ile çalışan araç kategorisinde Avrupa’nın en verimli aracı seçilmesi bu başarılara güzel bir örnek gösterilebilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.