Ana Sayfa Etiketler Net sıfır

Etiket: net sıfır

Fiba Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü 726 MW’ye çıkaracak

İkinci Sürdürülebilirlik raporunu yayımlayan Fiba Yenilenebilir Enerji, 2025 yılına kadar kurulu gücünü yüzde 25 artışla 726 MW’ye çıkarmayı hedefliyor.

TSKB’nin emisyon azaltım hedefleri onaylandı

TSKB’nin toplam aktiflerinin %53’üne denk gelen kredi ve yatırım portföyü kaynaklı emisyonları Bilim Temelli Hedefler girişimi (SBTi) tarafından onaylandı.

IATA, “net sıfır” için yol haritasını açıkladı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılığın 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşması için kritik eylemlerin detaylandırılmasını amaçlayan bir dizi yol haritasını açıkladı.

Çin, sıfır karbon hedefine tarımda güneş enerjisini kullanarak ulaşacak

Çin, sıfır karbon hedefi için Boao kenti yakınlarındaki Dongyu Adası üzerinde yer alan ve tarım ile fotovoltaik tesisini bir araya getiren projeyi hayata geçirdi.

Türkiye’deki bankaların iklim karnesi açıklandı

İklim İçin 350 Derneği, Türkiye’deki bankaların iklim değişikliğine yaklaşımını mercek altına aldı. Bankalara başta kömür olmak üzere fosil yakıtlı yatırımlara finansman sağlamamaları çağrısı yapıldı.

Türkiye yeşil finansman stratejisi oluşturmalı

2022 sonbaharında yükselen fosil yakıt fiyatları ve Ukrayna’daki savaşla birlikte enerji teminine yönelik jeopolitik kaygılar dünya kamuoyunu, özellikle Avrasya coğrafyasını yakından ilgilendiriyor. Fosil yakıtlardan...

1,5 derece ile 2 derece arasında bir dünya fark var

Küresel ısı artışı öylesine bir noktaya çıkabilir ki, diğer birleşen risklerle birlikte dünyada yaşam insanlık için dayanılmaz, tahammül edilemez hale gelebilir. 1.5 derecelik ısı artışı ile 2 veya 3 derecelik ısı arasında bir dünya fark olduğu unutulmasın.

Shell net sıfır hedefi için enerji verimliliğini artırıyor

2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçiriyor.

UNDP, Türkiye’nin ‘net sıfır’ hedefine destek veriyor

Paris Anlaşması’nın Türkiye tarafından onaylanması konuya dair çabaları hızlandırırken, 2050 iklim değişikliği stratejisi ve 2030 eylem planı hazırlıkları da başladı.

IBM 2030 yılına kadar sera gazını sıfıra indirecek

IBM iklim kriziyle mücadele amacıyla 2030 yılına kadar sera gazı emisyonunda sıfıra ulaşacağını duyurdu. Firma bu hedef için enerji verimliliğine ve temiz enerji kullanımına öncelik verecek.