Ana Sayfa Etiketler 2050 hedefi

Etiket: 2050 hedefi

Shell net sıfır hedefi için enerji verimliliğini artırıyor

2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçiriyor.

UNDP, Türkiye’nin ‘net sıfır’ hedefine destek veriyor

Paris Anlaşması’nın Türkiye tarafından onaylanması konuya dair çabaları hızlandırırken, 2050 iklim değişikliği stratejisi ve 2030 eylem planı hazırlıkları da başladı.

Shell Avrupa’nın yaygın elektrikli araç şarj ağını satın alıyor

Shell İngiltere’nin önde elektrik şarj istasyonu ağı ubitricity’yi satın aldı. Ubitricity 2 bin 700’den fazla sokak şarj istasyonuyla Avrupa genelinde en yaygın ağa sahip bulunuyor.

2050’de elektriğin yarısı güneş ve rüzgardan üretilecek

BloombergNEF’in hazırladığı ‘Türkiye Enerji Piyasasının Uzun Vadeli Görünümü’ raporuna göre, 2050 yılına kadar Türkiye’nin kurulu gücü iki katına çıkacak ve bunun yarısını rüzgar ve güneş enerjisi oluşturacak.

Yenilenebilirde 2050 hedefi 52 trilyon dolar gelir

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'na göre, 2050 yılına kadar yenilenebilir enerji sayesinde 40 milyon istihdam ve toplam 52 trilyon dolarlık gelir elde edilecek.

İspanya yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçişi hedefliyor

İspanya, Sosyalist Hükümet tarafından verilen yasa teklifi ile 2050 yılında elektriğini yüzde 100 yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedefliyor.