Enerji verimliliği, enerji yönetimi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Standardı” konuları ile ilgili olarak bilgilendirme ve farkındalığı artırmak amacıyla, işdünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Enerji Çalışma Grubu üyelerine yönelik olarak “ISO 50001 Enerji Yönetimi Semineri” düzenlendi. SKD Enerji Çalışma Grubu Başkan Vekili ve Schneider Electric Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık ve Schneider Electric Satış Müdürü Mahmut Dede tarafından verilen seminerde katılımcılara, enerji verimliliği ve yönetiminin önemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Standardı ve Enerji Yönetim Sistemi Uygulama Örneği aktarıldı.

“+2 DERECE İLE SINIRLI TUTULMALI”
Seminerde, günümüzün en temel ihtiyaçlarından biri olan enerjinin bugün artık çok kritik bir konu haline geldiğini belirten Schneider Electric Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin enerjiye olan ihtiyaçlarının giderek artmasının yanı sıra, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 17’sinin henüz elektriğe dahi erişemediğini belirtti. 2015 yılında düzenlenen Paris İklim Değişikliği Konferansı’nın (COP21) amacı olarak küresel sıcaklık artışını +2 °C ile sınırlı tutma hedefi doğrultusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Karamık, bu hedefin “enerji” kavramının sistematik bir şekilde yönetilmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

“Enerji yönetimi önemli”
Cihan Karamık, enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını düşürmek, enerjiden kaynaklanan giderleri kontrol altına almak ve azaltmak, enerji tüketimini izleyerek performansı takip etmek, verimliliği artırmak ve yasal düzenlemelere uyum sağlamak isteyen kuruluşların birtakım enerji verimliliği çalışmaları yürüttüğünü anlattı. Karamık “Bu yöndeki çalışmaların bireysel inisiyatiflerden arındırılması ve sistematik bir halde yürütülmesi için “ISO 50001 – Enerji Yönetim Sistemi Standardı” önem arzediyor” dedi.
Bu doğrultuda Enerji Yönetim Sistemi’nin kuruluşlarda geliştirilmesi sonucunda; enerji politikasının resmiyet kazanması, enerji tüketiminin sistematik bir yaklaşımla yönetilmesi sayesinde enerji masrafında düşüş, çevrenin korunması, kaynakların etkin kullanımı, sera gazı emisyonunun azaltılması, mevzuata uyumun sağlanması ve başta Çevre Yönetim Sistemi olmak üzere diğer yönetim sistemleri ile kolayca entegre olabilmesi amaçlanıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.