OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem

OYAK, grup şirketlerinin elektrik tüketimlerinin karşılanması amacıyla lisanssız yenilenebilir enerji santrali projeleri geliştirecek.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, enerji gündeminin küresel ekonomiye yön verdiği bir dönemde yenilenebilir kaynaklara yatırımın önemli olduğunu ifade etti.

Erdem, çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak somut adımlar attıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “İş modelimizi sürdürülebilirlik perspektifinde güçlendirmek için son 6 yıldır çalışmalarımıza hız kazandırdık. Arazi üzerine kurulacak Türkiye’nin en büyük lisanssız güneş enerjisi santrali için çalışmalara başladık. Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumla geliştirdiğimiz bu projeyle üretim için ihtiyacımız olan enerjiyi, temiz enerji kaynaklarıyla desteklemeyi ve karbon yoğun sektörlerimizde karbon emisyonunu düşürmeyi hedefliyoruz.

“100 MW kurulu gücünde güneş santrali kuruyoruz”

Toplam elektrik tüketiminin yüzde 30,1’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedeflediğimiz OYAK Çimento Beton Kağıt Sektörü şirketlerimizden OYAK Çimento Fabrikaları AŞ’nin iç tüketiminin bir kısmını karşılamak amacı ile yaklaşık 100 megavat kurulu gücünde lisanssız güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Santral EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) konuya ilişkin yönetmeliğine uygun şekilde Ankara’da başlangıç olarak yaklaşık 1500 dönümlük bir alana inşa edilecek.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.