Denizbank'tan Depremden Etkilenen Çocuklara Afet Bursu Programı

DenizBank ve Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Türk Eğitim Derneği (TED), Kahramanmaraş depreminde ebeveynlerini kaybeden çocukların okul hayatlarını sürdürebilmeleri için Afet Bursu Programı’nı başlatıyor.

DenizBank ve TED, 19 yıllık iş birliği kapsamında, şu ana kadar burs desteği sağladıkları 100 öğrenciye ilave olarak, depremden etkilenen ilköğretim ve lise çağındaki 100 çocuğa daha 8 yıl boyunca sürecek bir eğitim bursu sunacak.

Eğitim hayatları boyunca çocukların yanında olacaklar

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş - Afet Bursu Programı
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, afet bursu programının imza töreninde yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “6 Şubat’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. Bu felaketi birlikte aşmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki, çok sayıda depremzede var. Hayatta kalan çocukların birçoğu ise ebeveynlerini kaybetti. Bugün TED Başkanımızla önemli bir inisiyatife imza atmak üzere bir araya geldik. Ebeveynlerini kaybeden veya maddi güçten yoksun olan çocukların eğitimi gündemde. Biz, 19 yıldır desteklediğimiz TED’in, depremzedelerin eğitimini üstlenen bu inisiyatife katkıda bulunmaya karar verdik. Mevcut 100 öğrencimize ek olarak, depremde ebeveynlerini kaybeden 100 çocuğumuzun da eğitim hayatları boyunca yanlarında olacağız. Bu çocuklar, TED kültürüyle yoğrulmuş bir eğitim alarak ülkemize bilim insanları düzeyinde katkı sağlayacakları günleri bekliyoruz. İş birliğimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhuriyetin kurumu olarak çocukları desteklemekten gurur duyuyorlar

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, imza töreninde yaptığı konuşmada afetlerde sürdürülebilir destek sağlamanın önemine değinerek şunları söyledi: “Anaokulundan üniversite eğitimine kadar, depremde annesini ve babasını veya birini kaybetmiş çocuklara destek olacağız.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.