Henkel yenilenebilir enerji kullanımı

Henkel 32. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayarak, sürdürülebilirlik stratejisi ve hedeflerini uygulama konusunda kaydettiği ilerlemeyi duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, son derece zorlu bir piyasa ortamında, diğer hususların yanı sıra sürdürülebilirlik alanında ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Henkel CEO’su Carsten Knobel görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “İddialı sürdürülebilirlik hedeflerimizin büyük çoğunluğunda ilerleme kaydetmeyi başardık. Bu açıdan, dünyanın dört bir yanındaki 50.000’den fazla Henkel çalışanına güçlü bağlılıkları    ve özverileri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Henkel CEO’su Carsten Knobel
Henkel CEO’su Carsten Knobel

Henkel’in İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlikten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sylvie Nicol ise “2030 yılına kadar iklim-pozitif bir üretim gerçekleştirme hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım attık. Cinsiyet eşitliği konusunda da daha fazla ilerleme kaydetmeyi başardık. Yönetici pozisyonundaki kadınların oranı 2022 yılında yüzde 38,7’ye yükseldi.” diye konuştu.

Karbondioksit salımı yüzde 55 azaltıldı

Henkel, üretimdeki karbondioksit salımlarını metrik ton ürün başına yüzde 55 oranında azaltarak, 2022 yılında iklim koruma konusunda ilerleme kaydetti. Şirket, yenilenebilir kaynaklardan satın aldığı elektriğin payını da yüzde 70’e çıkardı. Şirket, 2030 yılına üretim tesislerinde kullanılan elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefliyor.

Aralık 2022’de, yenilenebilir enerji tedarikine yönelik olarak, IGNIS ile imzalanan 10 yıllık sanal enerji satın alma anlaşması (VPPA), enerji kuruluşlarıyla işbirliğinin örneklerinden biri oldu. Bu sayede Henkel’in Avrupa’daki tesisleriHenkel yenilenebilir enerji kullanımıne yılda yaklaşık 200 GWh düzeyinde yenilenebilir enerji tedariki sağlanacak.

Henkel ayrıca, atıkları ve bunların çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla, sürekli olarak çaba gösteriyor. 2025 yılına kadar, ambalajların yüzde 100’ü geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir olacak şekilde tasarımlar geliştirilecek. Bu oran 2022 yılında yaklaşık yüzde 87’ye yükseldi.

Bunun yanı sıra, Henkel, 2025 yılına kadar atık hacmini 2010 yılına kıyasla ton ürün başına yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Şirket 2022 yılında, atık hacminde hâlihazırda yüzde 43’lük bir azalma kaydetti.

Henkel sosyal katılımını daha da genişletti. 2030 yılına kadar sosyal projeler ve bağışlar yoluyla dünya genelinde 30 milyon insanın hayatını iyileştirmeyi hedefleyen Henkel geçtiğimiz yıl bu hedefini aştı. Henkel, 2010’dan 2022’nin sonuna kadar 30 milyonu aşkın kişiye ulaşmayı başardı. Bu kapsamdaki sosyal etki, özellikle küresel COVID 19 salgınıyla mücadeleye yapılan katkının yanı sıra, Ukrayna’daki savaş mağdurlarına verilen destekten kaynaklanıyordu. Ukrayna’daki savaş mağdurları için 6 milyon Euro tutarında dayanışma programı tesis edildi.

Yönetim pozisyonlarında kadın çalışan oranı yüzde 38,7’ye ulaştı

Henkel 32.Sürdürülebilirlik RaporuHenkel, fırsat eşitliğini teşvik etmek için, yönetim kademelerindeki kadın oranını sürekli olarak artırmayı hedefliyor ve 2025 yılına kadar tüm yönetim kademelerinde cinsiyet eşitliğine ulaşma amacını güdüyor. 2022 yılında, yönetim pozisyonlarındaki kadınların oranı bir önceki yıla göre daha da artarak yüzde 38,7 civarına ulaştı.

Sürdürülebilirlik, Henkel’in inovasyon stratejilerinin temelini oluşturur. Tüketici ürünlerinde, diğer faktörlerin yanı sıra bileşenlerin optimize edilmesine de odaklanılıyor. Henkel bu amaçla çeşitli partnerlerle çalışıyor. Örneğin, Henkel geçen yıl BASF ile uzun süreli bir iş birliği anlaşması imzaladı. Biyokütle dengesi olarak adlandırılan yaklaşımın yardımıyla, fosil ham maddelerin yenilenebilir ham maddelerle değiştirilmesi ve bunun yılda 110.000 metrik tona ulaşması planlanıyor.

Sürdürülebilirlik konusunda çalışan katılımını daha ileriye taşımak isteyen Henkel, mevcut eğitim programını, Mart 2022’de uygulamaya koyduğu bütünsel bir katılım programıyla genişletti. “Sustainability at Heart” programı, dünya genelinde Henkel çalışanlarını, sürdürülebilirlik konusunda daha kapsamlı bir şekilde bilgilendirmek ve eğitmek amacını taşıyor. Sadece 2022 yılında, 5.800’den fazla çalışan bu eğitime katıldı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.