SAY Yenilenebilir Enerji (IST: SAYAS), Ateş Wind Power’a satışlarından 2026’nın dördüncü çeyreğinde yaklaşık 3,5 milyon avro hasılat bekliyor.
Hızlı Bakış
SAY Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 8 Ekim 2026 saat 13.34’te yayımladığı özel durum açıklamasında, ilişkili tarafı Ateş Çelik’e (Ateş Wind Power) yönelik son çeyrek hasılat beklentisini duyurdu. Şirket, rüzgar türbini ve türbin kulesi aksamları ile ticari mal satışlarından yaklaşık 3.500.000 avro hasılat elde etmeyi öngörüyor. (KAP)
SAYAS’ın 3,5 milyon avroluk beklentisi son çeyreği kapsıyor
Açıklanan tutar, Ekim–Aralık 2026 döneminde Ateş Wind Power’a yönelik satışlardan beklenen hasılatı ifade ediyor. Bildirimde kapsam, rüzgar türbinleri ve türbin kulelerinin aksamlarının yanı sıra ticari mal satışlarını da içeriyor.
Şirket, bu açıklamada ürün gruplarına göre tutar dağılımı veya teslim edilecek ekipman adedi paylaşmadı. Yaklaşık 3,5 milyon avro, SAYAS’ın bütün müşterilerini kapsayan toplam çeyreklik hasılat tahmini olarak sunulmuyor.
Ateş Wind Power ile tedarik ilişkisi 2018’e dayanıyor
SAYAS, Ateş Wind Power’a rüzgar türbinleri ve türbin kulelerinin belirli aksamlarını Nisan 2018’de yapılan çerçeve mutabakat kapsamında tedarik ediyor.

Şirketin 15 Şubat 2022’de yayımladığı bilgilendirme politikası, çerçeve sözleşmeler kapsamındaki dönemsel siparişlere ilişkin açıklama yapılabilmesini düzenledi. SAYAS, bu kapsamda 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren Ateş Wind Power’dan beklediği hasılatı her çeyrek açıklamaya başladı.
Üçüncü çeyrek gerçekleşmesi finansal tablolarda açıklanacak
Bildirimde, 2026’nın üçüncü çeyreğinde elde edilen hasılatın ilgili döneme ait finansal tablolar aracılığıyla açıklanacağı belirtildi. Bu açıklamada üçüncü çeyreğe ilişkin gerçekleşen tutara yer verilmedi.
Yeşil Haber’in değerlendirmesi
Açıklama, rüzgar ekipmanı tedarikinde mevcut ticari ilişkinin son çeyrek beklentisini görünür kılıyor. Verinin değerlendirilmesinde tutarın bir hasılat beklentisi olduğu, ilişkili tarafa satışları kapsadığı ve mevcut çerçeve mutabakata dayandığı dikkate alınmalı. Bildirim, yeni bir sözleşme imzalandığı veya bu tutarın şimdiden gelir olarak gerçekleştiği anlamına gelmiyor.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Rüzgar ekipmanı üreticilerinin performansını izlerken hangi veriyi daha belirleyici buluyorsunuz: sipariş ve hasılat beklentilerini mi, gerçekleşen satış ve teslimatları mı?
İlgili Haberler
- SAY Yenilenebilir genel müdürlüğüne 14 yıllık şirket deneyimiyle Harun Yıldızhan atandı
- TÜREB araştırması: Rüzgar sanayisinde yüzde 70 yatırım, yüzde 74 istihdam beklentisi
- SAY Yenilenebilir Enerji, Avrupa’daki rüzgar yatırımlarıyla büyüyor






