Karsan yenilenebilir enerji kullanımı Karsan karbon nötr fabrika hedefi Karsan Enerjisa iş birliği

Karsan (IST: KARSN), Bursa’daki üretim tesislerinde tamamen yenilenebilir enerji kullanarak çevresel sorumluluğunu yerine getiriyor ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor.

Bursa’da bulunan üretim tesislerinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayan Karsan, Enerjisa (IST: ENJSA) ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda “Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi” aldı. Bu sayede Karsan, üretimde kullandığı elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edecek. Bu dönüşüm, markanın çevreye duyarlı üretim vizyonunu ve karbon ayak izini azaltma kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Karsan yenilenebilir enerji kullanımı Karsan karbon nötr fabrika hedefi Karsan Enerjisa iş birliği
Karsan CEO’su Okan Baş

Karbon nötr fabrika hedefi

Karsan CEO’su Okan Baş, yenilenebilir enerjiye geçişin şirketin 2030 yılına kadar karbon nötr fabrika hedefinde önemli bir adım olduğunu belirtti. Baş, “Yenilenebilir kaynaklara yönelmek hepimizin önceliği olmalı. Biz de bu bilinçle, 2030 yılına kadar karbon nötr fabrika hedefimize ulaşma yolunda büyük bir adım attık. Üretimde kullandığımız elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ederek, üretirken harcadığımız elektrik kaynaklı karbon emisyonlarımızı sıfırlıyoruz,” dedi.

Sürdürülebilir ulaşımda öncü rol

Toplu ulaşımın elektrikli ve otonom araçlara dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, ürettiği elektrikli ve hidrojen yakıtlı modelleriyle sektörün karbon ayak izini küçültme konusunda liderler arasında. Bugün itibarıyla 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla ulaşım hizmeti veren Karsan, yenilenebilir enerjiye geçişle birlikte üretim tesislerinde de sürdürülebilir bir geleceğe yönelik önemli adımlar atıyor.

Yeşil enerji sertifikası ile çevreye duyarlı üretim

Karsan, Enerjisa ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında aldığı Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi ile üretimde kullanılan elektriğin tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını garanti ediyor. Bu adım, şirketin çevresel sorumluluklarını yerine getirme ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığını gösteriyor. Baş, “Yeşil enerji sertifikaları ile enerji kullanımımızın çevreye olan etkisini minimuma indiriyoruz,” dedi.

Çevre dostu enerji kullanımının artırılması

Güneş, rüzgar, hidroelektrik, biyokütle ve jeotermal enerji gibi sürekli olarak yenilenebilir ve doğaya zarar vermeyen kaynaklardan elde edilen yeşil enerji, çevresel kirliliği büyük ölçüde azaltıyor. Karsan, bu adımla çevre dostu enerji kullanımını desteklerken, enerji güvenliğini de artırıyor. Yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla çevresel sorumluluklarını yerine getiren Karsan, geleceğe temiz ve sürdürülebilir enerji çözümleriyle yatırım yapmaya devam ediyor.

Karsan’ın sürdürülebilirlik hedefleri

Karsan’ın sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda Nisan 2024’ten bu yana Bursa’daki fabrikasında üç farklı lokasyonda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlaması, şirketin 2030 Karbon Nötr fabrika hedeflerine doğru ilerlediğini gösteriyor. Baş, “Yenilenebilir enerjiye geçişimiz, çevresel sorumluluklarımızı yerine getirme ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığımızı gösteriyor,” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.