Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, faaliyetteki kurulu kapasite sıralamasında Türkiye’nin ikinci büyük rüzgar enerjisi yatırımcısı olan Güriş Holding, son olarak 100 MW’lik Kocatepe RES’in devreye girmesiyle yurtiçinde toplam 581 MW kurulu güce ulaştı.

Güriş Holding’in yurtiçinde 9, yurtdışında ise Kosova ve Ukrayna’da birer tane olmak üzere 2 rüzgar enerjisi santrali faaliyet gösteriyor. Toplam 11 rüzgar santralinin kurulu gücü    644 MW’ye ulaşıyor. Ayrıca grubun kurulu gücü 210 MW olan 7 Jeotermal Enerji Santrali (JES), 104 MW kapasitesi olan 6 Hidroelektrik Santrali (HES) de bulunuyor. Toplam 958 MW’lik yenilenebilir enerji santrallerinin tamamı Mogan Enerji Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteriyor.

“400 BİN FİDAN DİKTİK, 28 BİN ALABALIK BIRAKTIK”

Güriş Holding Enerji CEO’su Ali Karaduman, “Yurtiçinde en son teknolojiye sahip 581.25 MW kurulu gücündeki 9 Rüzgar Enerji Santralimiz ile Türkiye’nin en büyük RES yatırımcıları arasındayız. 63 yıldır kendimize bir misyon belirledik, bu misyon doğrultusunda ülkemize her alanda destek vermeye kendimizi adadık. Yapmış olduğumuz ve yapacağımız yatırımlar ile Türkiye’nin enerji ihtiyacını gidermeye, yerli ve yenilenebilir ve temiz enerji alanında ülkemize kesintisiz katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek için titizlikle çevreye sahip çıkan Güriş, kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaptığı santral yatırımlarını, doğal yaşamı engellemeyecek şekilde ağaçlar ve akarsular ile iç içe konumlandırmaya büyük özen gösteriyor. Ekolojik ortama verdiği değer kapsamında bu yıl gelenekselleşen fidan dikme şenlikleri ile çevreye 400.000 adet ağaç kazandırırken, akarsuya 28.000 adet yavru alabalık bıraktı.

GÜRİŞ’İN YURTİÇİNDE FAALİYET GÖSTEREN RÜZGAR SANTRALLERİ

Santral adı                         Kurulu gücü (MW)

Zeliha RES                                          25,6
Kanije RES                                          64
Seyit Onbaşı RES                                 9,4
Kocatepe RES                                     100
Dinar RES                                           200,25
Fatma RES                                          80
Atik RES                                             18
Belen RES                                           48
Şenköy RES                                        36
Toplam                                               581.25

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.