Ana Sayfa Etiketler Offshore

Etiket: offshore

Dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar türbini

Mingyang Smart Energy', MySE 18.X-20MW deniz üstü rüzgar türbini ile yeni bir rekor kırıyor. Dünyanın en büyük offshore rüzgar türbini Çin'den

Yunanistan, ilk açık deniz rüzgar çiftliklerini kurma hedefiyle ilerliyor

Yunanistan, deniz üzeri rüzgar enerjisi projeleriyle 2030 yılına kadar 2 GW kapasiteyi hedefliyor. Bu, ülkenin fosil yakıtlardan uzaklaşma adımlarından biri.

Dünya rekoru: rüzgar türbini bir günde 170,000 ev için yeterli enerji...

Dünyanın en büyük rüzgar türbini, tek bir günde üretilen enerji rekorunu kırdı ve Çin'in Fujian Eyaleti kıyılarında devasa boyutlarıyla dikkat çekiyor. Dünya enerji sahnesindeki dikkat...

TÜREB hibrit, sanayi ve offshore çalışma grupları oluşturacak

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) bünyesinde offshore, hibrit ve sanayi konularında hayata geçirilecek olan çalışma grupları TÜREB üyelerinden ve alanlarında uzman katılımcılardan oluşturulacak.

Danimarka’da rüzgar devrimi

Danimarka 2019 yılında elektrik tüketiminin yüzde 18’i offshore, yüzde 29’u kara tipi rüzgar santrali olmak üzere toplamda yüzde 47'sini rüzgar enerjisinden sağlayarak devrim niteliğinde bir rekora imza attı.

Türkiye yenilenebilir enerjinin Suudi Arabistan’ı olabilir

IEA Başkanı Fatih Birol, milyar dolarlık dev fonların yatırımlarını yenilenebilir enerjiye çevirdiğini belirterek, “Türkiye bu fonlar için çok önemli bir pazar. Yakın dönemde yenilenebilir enerjinin Suudi Arabistan’ı olabilir” dedi.

“Deniz üstü rüzgar enerjisinde patlama yaşanacak”

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol, "Şu ana kadar rüzgar enerjisindeki büyümenin ana gücü karadaki rüzgarlardan sağlanıyordu. İkinci bir dalga ise deniz üstü rüzgar enerjisinden gelecek." dedi.

Yenilenebilir enerjinin payı yüzde 33’e çıktı

İngiltere merkezli Carbon Brief tarafından hazırlanan rapora göre, 2018 yılında elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı 2017’deki yüzde 29'dan yüzde 33’e yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

TÜREB: “5 milyar dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı hayata geçecek”

TÜREB Başkanı Mustafa Ataseven, rüzgar enerjisinde yatırım değeri 5 milyar dolar olan yaklaşık 4 bin MW’lik kapasitenin, birkaç yıl içinde hayata geçeceğini söyledi.

Rüzgar yatırımı artık teşviğe ihtiyaç duymuyor

Bu yazımda Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanındaki gelişmesini değerlendirebilmek için dünya rüzgar sektöründeki son durumla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Geçtiğimiz şubat ayı sonunda Dünya...