Enerjisa Eyüpsultan Güneş Enerjisi Santrali 6 MWp kurulu güç Eyüpsultan Güneş Santrali Yenilenebilir enerji yatırımları Türkiye

Enerjisa Enerji (IST: ENJSA) tarafından İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi, yerel ve ulusal enerji hedeflerine katkıda bulunmanın yanı sıra çevresel sürdürülebilirliği de öne çıkarıyor.

Eyüpsultan’daki proje, toplamda 10 bin 244 güneş panelini barındırıyor ve 5,6 MWp kurulu güce sahip. Yıllık 6.594 MWh enerji üretimiyle, 2 bin 198 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Bu proje, aynı zamanda yılda yaklaşık 4 bin 274 ton karbon salımının önlenmesine olanak tanıyarak, çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkısı

Enerjisa Enerji’nin Eyüpsultan GES projesi, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen sürdürülebilir enerji kullanımı hedeflerine ulaşmasında önemli bir role sahip. Ayrıca, proje Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında Avrupa’da 5’inci, dünyada ise 12’nci sıraya yükselmesine katkıda bulunuyor.

Enerjisa Eyüpsultan Güneş Enerjisi Santrali 6 MWp kurulu güç Eyüpsultan Güneş Santrali Yenilenebilir enerji yatırımları Türkiye“Enerjisa Enerji olarak Türkiye’nin enerji alanındaki dönüşümüne katkı sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz”

Eyüpsultan’daki Güneş Enerjisi Santrali’nin açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Enerjisa Enerji’nin üst düzey yöneticileri katılım gösterdi. Enerjisa Enerji CEO’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “İşimin Enerjisi programı altında sürdürdüğümüz projeler ve yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlar sayesinde, Türkiye ve dünya genelinde büyük bir enerji dönüşümü yaşanıyor. 2023 yılı itibarıyla, güneş enerjisi yatırımları, enerji sektöründe petrolle eş değer bir öneme ulaştı. Temiz enerji talebinin artmasıyla birlikte, daha sürdürülebilir ve yeşil bir geleceğe doğru önemli adımlar atılıyor. Bu bağlamda, İstanbul’un en büyük arazi üzerine kurulu GES projelerinden birini gerçekleştirmemize olanak tanıyan Eyüpsultan Belediyesi’ne ve projeye katkıda bulunan GBB Enerji A.Ş.’ye minnettarız. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.