Enda Enerji Halka Arz Başvurusu Türkiye Yenilenebilir Enerji Yatırımları SPK Onaylı Enerji Şirketler
Eğlence 1 HES

Enda Enerji Halka Arz Başvurusu Türkiye Yenilenebilir Enerji Yatırımları SPK Onaylı Enerji ŞirketlerTürkiye’nin yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Enda Enerji Holding A.Ş., halka arz sürecini başlatıyor. Bu adım, şirketin ve sektörün büyümesi adına önemli bir kilometre taşı niteliğinde.

1993 yılından bu yana yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Enda Enerji Holding A.Ş., Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, tamamı yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten on elektrik santraliyle, 180,18 megavat kurulu güç kapasitesine sahiptir. Bu santraller, rüzgar, güneş, hidroelektrik ve jeotermal gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmakta. Enerji üretiminin santral dağılımı, %38 RES, %58 HES ve %4 JES olarak gerçekleşiyor. Şirketin halka arz süreci, Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yürütülecek.

Halka arzın amacı ve kullanım alanları

Enda Enerji tarafından yapılan halka arz, sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Elde edilecek fonlar; mevcut rüzgar ve hibrit güneş enerjisi santrallerinin altyapılarının iyileştirilmesi, kapasite ve verimlilik artışı yönünde yapılacak yatırımlar, şirketin yurt içi ve yurt dışındaki enerji sektöründe değer katacak yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmesi ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi gibi çeşitli amaçlar için kullanılacak.

Kamuoyu duyurusu ve KAP bildirimi

Enda Enerji Halka Arz Başvurusu Türkiye Yenilenebilir Enerji Yatırımları SPK Onaylı Enerji Şirketler
Tuzla JES

MARGÜN ENERJİ ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılan bir KAP duyurusuna göre, Enda Enerji Holding A.Ş.’nin esas sözleşme tadilatı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan ön izin başvurusu onaylanmıştır. Bu adım, şirketin %30,39’unu satın alarak en büyük hissedarı olduğu ve halka arz sürecini resmileştirdiği 20.01.2023 tarihinde gerçekleşti. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayı ile şirketin halka arz olması ve esas sözleşmesinin ilgili mevzuata uygun hale getirilmesi süreci başarıyla tamamlandı.(İlgili KAP duyurusu).

Türkiye’de yenilenebilir enerjinin geleceği

Enda Enerji Holding A.Ş.’nin halka arz süreci, şirketin gelecekteki büyüme planlarının bir parçası olarak, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülebilir. Bu adım, hem yatırımcılara yeni fırsatlar sunarken hem de Türkiye’nin yenilenebilir enerji kullanımını artırma ve enerji kaynaklarını çeşitlendirme hedeflerine katkıda bulunacak.

Enda Enerji Halka Arz Başvurusu Türkiye Yenilenebilir Enerji Yatırımları SPK Onaylı Enerji Şirketler
Akçay HES

Hazırlanan Halka arzın özellikleri ve ön dağıtım planı

Halka arz şekli: Sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilecek halka arz, 100.000.000 lot büyüklüğünde planlanmış.

Dağıtım yöntemi: Eşit dağıtım prensibi temel alınarak tasarlanmış.

Aracı kurum: Bu önemli süreçte Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. görev alacak.

Pazar: Şirketin hisse senetleri Yıldız Pazar’da işlem görecek.

Fon Kullanım Alanları ve Yatırım Stratejisi

Fonların %40-50’si bağlı ortaklıklar bünyesindeki yatırımlar için, %30-40’ı yurt içi ve yurt dışındaki yeni yatırım fırsatları için, %10-20’si ise işletme sermayesi artışı için ayrılacak.

Şirketin Finansal Performansı ve Beklentiler

Şirket hasılatı 2023 yılında 1,0 milyar TL olarak gerçekleşmiş, bir önceki yıl olan 2022’ye kıyasla düşüş yaşamış.  Brüt kar 2023 yılında 180,1 milyon TL olurken, 2022 yılında 657,1 milyon TL olarak gerçekleşmiş durumda.

Yatırımcılar İçin Taahhütler

İhraççı ve ortaklar tarafından, halka arz sonrası ilk yıl için satmama taahhüdü bulunmakta.

Halka Açıklık Oranı

Halka arz ile şirketin %22,4’ü halka açık hale gelecektir.


Yatırım Tavsiyesi Değildir

Bu makalede yer alan bilgiler, genel bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmemelidir. Burada sunulan veriler ve görüşler, herhangi bir finansal yatırım kararı almadan önce bağımsız bir finansal danışmanlık hizmeti almanız gerektiğini vurgulamak için sunulmaktadır. Yatırım kararları kişisel durumunuz, risk toleransınız ve finansal hedefleriniz göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.

Bu içerik, okuyucuları piyasa trendleri ve sektörel gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi amaçlar, ancak yesilhaber.com.tr ve editörleri bu içeriğin doğruluğu, eksiksizliği veya güvenilirliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Yazarlar ve yayıncılar, bu makalede sunulan bilgilerin kullanımından kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı herhangi bir zarar veya kayıptan sorumlu tutulamaz.

Okuyucular, yatırım kararları almadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve bağımsız finansal danışmanlarla görüşmelidir. Burada bahsedilen hisse senetleri ve finansal ürünler hakkında alım-satım kararı almadan önce, ilgili finansal ürünlerin risklerini ve getiri potansiyellerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmeniz önemlidir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.