Biotrend İzmir Yatırımı Proje Bazlı Devlet Yardımı Biotrend Enerji BIOEN

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. (BIOEN), 27 Kasım 2023’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirim ile Cumhurbaşkanı Kararı’na istinaden, bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri San. A.Ş.’nin faydalandığı teşvikler hakkında bilgi verdi.

Biotrend Enerji (BIOEN), Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan bir bildiri ile yüzde 100 bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm’ün İzmir’de gerçekleştireceği piroliz yağı üretim tesisi yatırımı için alınan devlet teşviklerini duyurdu.

Ekonomiye etkisi ve teşviklerin faydaları

Biotrend Enerji’nin teşvik paketi, vergisel avantajlar ve diğer mali destekler sunuyor. Teşvik paketi, vergi indirimleri, KDV istisnası ve iadesi, gümrük vergisi muafiyeti gibi önemli mali avantajları kapsıyor. Bu teşviklerle şirket, ekonomik büyümeye katkı sağlamayı ve sektördeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Yatırım takvimi ve süreç

Şirketin İzmir’deki piroliz yağı üretim tesisine yönelik yatırımı, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren üç yıllık bir süreçte tamamlanması hedefleniyor. Söz konusu yatırımın toplam 9 milyar 181 milyon 700 bin TL’ye mal olması öngörülüyor. Y Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağlayabileceği ek sürelerle destekleniyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.