Romanya'da ilk Türk GES Yatırımı YEO Teknoloji yurtdışı projeleri Caracal Güneş Enerjisi Santrali

YEO Teknoloji’nin (YEOTK) Romanya’da devreye aldığı güneş enerjisi santrali, 165.000 ağaçtan daha çok katkı sağlayacak

Romanya’nın Caracal bölgesinde hayata geçirilen, Romanya’da ilk Türk GES yatırımı, yıllık 26.017 GWh enerji üretimiyle karbon salınımlarını büyük ölçüde azaltacak.

Türkiye’nin Romanya’daki ilk güneş enerjisi yatırımı

YEO Teknoloji, Avrupa genelinde yenilenebilir enerji projelerine imza atmaya devam ediyor. İşte bu projelerin en önemlilerinden biri olan Caracal Güneş Enerjisi Santrali, Romanya’nın güneş enerjisi sektöründe Türk yatırımının ilk örneği. Bu santral, yıllık olarak 26.017 GWh enerji üreterek, tam 165 bin ağacın karbon tutma kapasitesine eşdeğer bir katkı sağlayacak.

Romanya'da ilk Türk GES Yatırımı YEO Teknoloji yurtdışı projeleri Caracal Güneş Enerjisi SantraliCaracal santralinin resmi açılışı yapıldı

YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız’ın yanı sıra, Emsolt CEO’su Alper Tuncer, Defic Globe Genel Müdürü Yaşar Tuncer ve diğer önemli isimler açılışta hazır bulundu.

YEO’nun büyüme planları ve 2030 vizyonu

YEO Teknoloji, Romanya’da hayata geçirdiği bu projenin yanı sıra, 2030 yılına kadar 1 GW’lık yenilenebilir enerji portföyüne ulaşmayı hedefliyor. CEO Tolunay Yıldız, Avrupa’da verdikleri büyüme sözünü tuttuklarını ve sürdürülebilir bir dünya için çeşitli bölgelerde projelerle varlıklarını sürdürdüklerini belirtiyor.

YEO Teknoloji’nin uluslararası pazarlardaki konumu

Caracal santralinin resmi açılışı ile YEO, finansmanını Avrupa kaynaklarından sağlayarak uluslararası arenada önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Şirket, dünya genelinde farklı lokasyonlarda ofisleriyle dikkat çekerken, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara geniş kapsamlı hizmetler sunmaya devam ediyor.

Defic Globe’un misyonu ve vizyonu

Defic Globe, YEO Teknoloji ve Emsolt ortaklığında 2021 yılında kuruldu. Şirket, global ölçekte yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Hem teknik hem de finansal alanda uzman ekibiyle, yenilenebilir enerji projelerinin geliştirilmesi konusunda önemli bir aktör haline geldi.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “YEO Teknoloji İtalya Bressana’da 7,4 MWp’lik yeni güneş enerjisi santrali projesine başladı” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bu makalemiz ilginizi çektiyse “YEO Teknoloji, SPK’dan aldığı onayla sermaye tavanını 26 kat artırıyor” başlıklı makalemizi de ziyaret ediniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.