İş Bankası deniz temizliği Büyükada sürdürülebilirlik adımları Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları projesi

Türkiye İş Bankası, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, Büyükada’da deniz dip temizliği dalışını gerçekleştirdi.

“Denizler bizim gelecek bizim” mottosuyla hareket eden İş Bankası, Marmara Sualtı Merkezi, Piri Reis Üniversitesi, Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği, Denizciler Dayanışma Derneği ile birlikte Büyükada sahilinde deniz dip temizliği etkinliğini başarıyla tamamladı. Toplanan atıklar, geri dönüşüm sürecine katkı sağlamak üzere Adalar Belediyesi’ne teslim edildi.

Bilim ve sürdürülebilirlik odaklı hedefler

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, denizlerin korunması ve bilimsel bilgi artışının bankanın ana hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması, deniz kaynaklarının korunmasının büyük bir önem taşıdığını ortaya koyuyor. Yalçın, bu doğrultuda çeşitli projelerle hedefe ulaşmayı amaçladıklarını belirtti ve denizlerin korunmasına destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İş Bankası deniz temizliği Büyükada sürdürülebilirlik adımları Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları projesiİş Bankası’nın deniz koruma inisiyatifleri

Büyükada’da başlatılan bu etkinlik, İş Bankası’nın deniz koruma konusundaki birçok inisiyatifinden sadece bir tanesi. Banka, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından düzenlenen Marmara Denizi 2022 Sempozyumu’na ev sahipliği yaparak, deniz kirliliğiyle mücadelede “Denizleri Koruyalım Kredisi”ni hayata geçirdi. Ayrıca, ODTÜ ile iş birliği içerisinde, ekosistem sürdürülebilirliği için “Deniz Kâşifi” isimli su altı planörü glider cihazını geliştirdi.

İş Bankası deniz temizliği Büyükada sürdürülebilirlik adımları Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları projesi“Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları” projesi

İş Bankası, denizlerin korunmasına yönelik diğer inisiyatiflerinin yanı sıra, “Denizlerin Geleceği: Deniz Çayırları” projesini TÜDAV iş birliğiyle hayata geçirdi. Bu proje ile Marmara Denizi’nde bulunan son Posidonia oceanica deniz çayırlarının haritalandırılması, üzerindeki atıklardan temizlenmesi ve korunması hedefleniyor.

Büyükada gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen bir bölgede gerçekleşen bu tür etkinlikler, toplumsal farkındalığın artırılmasına katkıda bulunuyor. İş Bankası’nın bu ve benzeri sürdürülebilirlik adımları, ülkemizin ekolojik dengesinin korunması için büyük önem taşıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.