23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve ulusal egemenliğimizin ilan edildiği  23 Nisan.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hem ulusal egemenliğimizin kutlanması hem de dünya çocuklarına armağan edilmiş özel bir gün olarak kabul ediliyor. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi bir bayram olarak kutlanırken, Kosova Cumhuriyeti’nde “23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı” olarak da önemli bir yer tutmakta.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile tam anlamıyla egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edildi. Bu tarih, aynı zamanda çocuklara verilen değeri ve umudu simgeler. 1979’da UNESCO’nun Çocuk Yılı ilan etmesiyle başlayan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, bayramı uluslararası bir festival haline getirmiştir. Her yıl dünya çocuklarını bir araya getiren bu etkinlik, çeşitli gösteriler ve okullarda düzenlenen törenlerle kutlanmakta.

Atatürk’ün 1933 yılında çocukları makama kabul etme geleneği, çocukların devlet kurumlarının yönetimine kısa süreli geçmesi şeklinde devam ederken, bu gelenek hem milli egemenliğimizin hem de gelecek nesillere olan inancımızın bir göstergesi. Bu özel günü kutlarken, ulusal egemenliğimizin önemi ve çocuklarımıza olan bağlılığımızı vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmekte.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.