Ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra sağlıktan ulaşıma, istihdamdan çevreye pek çok alanda topluma katkı sağlayan çalışmalara imza atan Siemens, Türkiye’nin büyümesine ve gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu detaylı bir şekilde ortaya koyan ‘Topluma Katkı Raporu’nu yayınladı. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan rapor, “Toplumda nasıl bir fayda yaratıyoruz, faaliyetlerimiz toplum için hangi noktalarda, nasıl bir değere dönüşüyor?” sorularına yönelik detaylı bilgiler içeriyor.

“ÖNEMLİ BİR İŞ ORTAĞI”
Topluma Katkı Raporu hakkında bilgi veren Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, şirketlerin üretimi artırmak ve kısa vadeli finansal gelir elde etmek gibi geleneksel yöntemlerin ötesinde bir büyüme vizyonuna sahip olmaları gerektiğini belirterek, “Hepimiz çalıştığımız kurumların dünyamız için, yarınlarımız için, çocuklarımız için yarattığı gerçek toplumsal katkıyı ölçülebilir biçimde görmek ve bununla gurur duymak istiyoruz. Bu sebeple Siemens Türkiye olarak Türkiye’deki 160’ıncı yılımızda Siemens’in, ülkemizin sürdürülebilir gelişimine olan katkısını nicelik ve nitelik olarak ölçmek ve Türkiye’de yaptığımız çalışmaların ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ve toplumsal hayata sağladığı katkıları somut bir biçimde ortaya koymak istedik. Ve gördük ki Siemens, Türkiye’nin gelişmesinde önemli bir iş ortağı konumunda yer alıyor” dedi.

“SERA GAZI YÜZDE 21 AZALTACAK”
Küresel iklim değişikliği ile mücadele konusunda tüm dünyanın beraber harekete geçmesi amacıyla 2015 yılında imzalanan Paris anlaşması ile Türkiye de, 2030 yılına kadar sera gazı salımını yüzde 21 oranında azaltacağını açıkladı.
Bu kapsamda çevre ve doğal kaynak yönetiminde planlama, uygulama, izleme ve denetim konuları ön plana alınarak çevre, karbon ayak izi gibi kavramlar daha da önem kazanmaya başladı.

“KARBON AYAK İZİ YÜZDE 50 KÜÇÜLECEK”
Sürdürülebilirlik kapsamında çevre ile ilgili de önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştiren Siemens, hem kendi bünyesinde yaptığı düzenlemelerle hem de enerji verimliliğini artıran çevre dostu ürün portföyüyle küresel iklim değişikliğinin en önemli sebebi olan CO2 emisyonunun azaltılması için Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor. Siemens, karbon ayak izini 2020’ye kadar yüzde 50 oranında küçültmeyi, 2023’te ise karbon-nötr seviyeye ulaşmayı hedefliyor.

YÜZDE 10 SİEMENS TÜRBİNLERİ
Siemens, geliştirdiği yeni türbin sistemleriyle Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini yüzde 30’a çıkarma hedefine de katkıda bulunuyor.
-Türkiye’nin yenilenebilir enerjisinin yüzde 10’unu hali hazırda Siemens türbinleri üretiyor.
-Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı tesisine sahip olan Siemens Türkiye, kendi CO2 emisyonunu ve su tüketimini azaltacak çalışmalarla çevreye olan etkisini en aza indiriyor.
-Çevre dostu ürünleri sayesinde Türkiye’nin CO2 emisyonunu yılda yüzde 1,7 oranında azaltmasına destek oluyor.
-100’e yakın enerji verimliliği projesi ile çevreye 125.600’den fazla ağaç dikimine eşdeğer katkı sağlıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.