Yeo Teknoloji güneş enerjisi anlaşması milyon dolarlık güneş enerjisi projesi YEOTK KAP bildirimi

Yeo Teknoloji güneş enerjisi anlaşması milyon dolarlık güneş enerjisi projesi YEOTK KAP bildirimiYenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (IST: YEOTK), 11.715.000 dolar değerindeki güneş enerjisi santrali kurulum ve işletme anlaşması ile sektördeki konumunu güçlendiriyor.

Bu büyük anlaşma, şirketin enerji sektöründe önemli bir ilerleme kaydettiğinin ve şeffaflık ile güvenilirlik ilkelerine olan sıkı bağlılığının bir göstergesi olarak KAP bildirimiyle kamuoyuna açıklandı. Yeo Teknoloji’nin bu adımı, yenilenebilir enerji alanındaki büyüme stratejilerini ve sektördeki lider konumunu pekiştiriyor.

Yeo Teknoloji, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla tanınan Borsa İstanbul’da YEOTK kodu ile yer alan  elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümleri alanlarında faaliyet gösteren bir şirket.  Son dönemde, enerji sektöründe artan talep ve arz dengesizliklerine çözüm olarak güneş enerjisine yöneldi. Bu kapsamda, bir müşterisi ile toplam 11.715.000 dolarlık bir proje geliştirme, güneş enerjisi santrali kurulumu ve devreye alma hizmetleri anlaşması gerçekleştirdi.

Teknoloji ve inovasyon önceliği

Yeo Teknoloji, mühendislik, tedarik ve kurulumun yanı sıra, proje geliştirme hizmetlerine de odaklanarak enerji sektörüne yenilikçi çözümler sunma konusunda öncü bir rol üstleniyor. Anahtar teslim kurulum hizmetlerinin yanı sıra, projelerin her aşamasında çevresel etki değerlendirmeleri yapılması ve uygun arazilerin seçimi gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.

Pazar ve müşteri odaklı yaklaşım

Yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda enerji arzını güçlendirmeyi hedefleyen Yeo Teknoloji, yüksek teknoloji mühendislik çözümleri ve yenilikçi projeleri ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor. Bu anlaşma, Türkiye’deki güneş enerjisi sektörünün büyümesine katkıda bulunacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını daha da teşvik edecek bir adım olarak öne çıkıyor.

Borsa İstanbul performansı

Borsa İstanbul’da YEOTK kodu ile işlem gören Yeo Teknoloji’nin hisseleri, son bir yılda yatırımcılarına %170’in üzerinde bir getiri sağladı. Yeni yıla güçlü bir başlangıç yapan şirket, kısa süre içinde %3’e yakın bir değer artışı yaşadı. Bu performans, şirketin finansal istikrarını ve sektördeki güçlü konumunu yansıtıyor.

Yeo Teknoloji’nin atılımları, sürdürülebilir enerji ve çevre dostu projelere olan bağlılığını vurguluyor. Şirket, gelecek planlarında yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmayı ve enerji sektöründe inovasyonu önceliklendirmeyi sürdürerek Türkiye’nin enerji alanındaki dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyor.

KAP Bildirimi – 01.02.2024 / 09:10:44

“Şirketimiz ile bir müşterisi arasında proje geliştirme, güneş enerjisi santrali kurulumu ve devreye alma hizmetlerini kapsayan USD 11.715.000+KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır.

Şirketimiz, yurtiçi ve yurtdışında, son zamanlarda enerjideki arz-talep dengesinin bozulması ile bu alandaki anahtar teslim kurulum faaliyetlerine ağırlık vermiştir.

Odağımıza mühendislik, tedarik ve kurulum işlerinin yanısıra, proje geliştirme hizmetlerini de ekleyerek sektöre katma değerli ve inovatif çözümler sunmaya devam etmekteyiz.

Müşterilerimize sunmuş olduğumuz Proje geliştirme&anahtar teslim kurulum hizmeti paketi; tesisler için uygun arazilerin bulunması, çağrı mektuplarının alınması, çed raporlarının hazırlanması, tüm izin ve ruhsatlarının alınmasını ile mühendislik, ürün seçimi ve tedariği ve anahtar teslim kurulumunu kapsamaktadır.

İşbu açıklamamız ile açıklamamızın İngilizce çevirisi arasında herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.”

Bu makalemiz ilginizi çektiyse YEO Teknoloji, SPK’dan aldığı onayla sermaye tavanını 26 kat artırıyor başlıklı makalemiz de inceleyebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.