YEO Teknoloji-batarya üretimi

YEO Teknoloji’nin iştiraki olarak enerji depolama çözümleri geliştirmek ve üretmek üzere geçen yıl kurulan Reap Batarya, bu yılın içinde İstanbul’da üretime başlayacak.

Dijital enerji dönüşümünü desteklemek ve Net Sıfır İklim hedeflerine ulaşılmasını sağlamak için yıllık 1 GWh’lik enerji depolama sistemi üretecek tesis için çalışmalar başladı.

YEO Teknoloji, enerji depolama çözümlerini, Avrupa’nın en büyük yenilenebilir enerji sektörü buluşması Intersolar Europe’da tanıttı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı sonunda 10 GWh’e ulaşan enerji depolama sistemlerinin dünyadaki kurulu kapasitesinin 2030’da 194 GWh’ye çıkması bekleniyor. Uluslararası araştırmalara göre her yıl yüzde 35 oranında büyümesi beklenen enerji depolama sistemi pazar büyüklüğünün 2030 yılında yaklaşık 225 milyar dolara çıkması bekleniyor.

YEO’nun enerji üretimi, iletimi ve dağıtımındaki tecrübesi, Reap’in yüksek performanslı, verimli, inovatif, ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri ile birleşerek elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü garanti altına alacak.

Reap Batarya, enerji depolama sistemlerinde araştırma ve geliştirme, tasarım ve mühendislik, tedarik ve üretim, işletme ve bakım hizmetlerini tek noktadan sağlayacak. Gelişmiş elektronik ve mekanik tasarım teknikleri, tecrübeli batarya tasarım ekibi ile güvenilir enerji depolama sistemlerini müşteri ihtiyacına yönelik sunacak.

CEO Tolunay Yıldız: “Anahtar teslim proje sunuyoruz”

Intersolar’da enerji ve dijital dönüşüme yönelik sunulan tek noktadan entegre çözümleri dünyaya tanıttıklarını belirten YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız şöyle konuştu: “Bu yıl Intersolar Europe Fuarı’nda faydalı görüşmeler yaparak alanında uzman ekibimizle birlikte dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilerle yeni iş bağlantıları kurma şansı yakaladık. Özellikle enerji depolama alanında yeni ürün ve teknolojilerle hedefimiz global arenada trendleri belirlemek. Fuarda karşılaştığımız ilgi doğru yolda olduğumuzu kanıtladı.

YEO olarak özellikle yenilenebilir enerji alanında EPC olarak konumlanarak uçtan uca çözümlerle anahtar teslim kurulum hizmeti veriyoruz. Oluşturduğumuz aktif global iş geliştirme ağının yanı sıra, finansal alanda yaptığı iş birlikleriyle de yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara; finans, proje, lisans, mühendislik, inşaat, satın alma, denetim gibi konularda kalıcı çözümler üretiyoruz.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.