Hyundai_en büyük üç EV üreticisi

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai Motor Grubu, 2030 yılına kadar Kia ve Genesis elektrikli modellerinin toplam satışlarıyla dünyanın en büyük 3 EV (elektrikli araç) üreticisinden biri olmayı hedeflediğini duyurdu.

Grup, ayrıca Hyundai Motor, Kia ve Hyundai MOBIS markalarının 2030 yılına kadar iç pazarda toplam 24 trilyon KRW (18,5 milyar dolar) yatırım planladığını açıkladı.

Grup, 2030 yılına kadar Kore’deki yıllık EV üretimini 1,51 milyon adede ve küresel ölçekte ise 3,64 milyon adede çıkarma planını duyurdu. 2030 yılında Hyundai Motor Grubu, Hyundai Motor, Kia ve lüks marka Genesis dahil olmak üzere toplam 31 EV modeline sahip olacak. Kia bu yıl ilk üç sıra koltuklu elektrikli SUV modeli olan EV9’u piyasaya sürecek ve 2024 yılında IONIQ 7’yi satışa sunacak.

Yılda 2 milyon araç satışı hedefliyor

Öte yandan Şirketten yapılan açıklamada, Hyundai’nin yıllık elektrikli araç satış hedefini 2030 yılına kadar 2 milyon adede çıkaracağı bildirildi.

Küresel elektrikli araç talebinin pazar tahminlerinden daha hızlı arttığı belirtilen açıklamada, elektrikli araçlara ilişkin önceki satış hedefinin 1,87 milyon adet olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şirketin gelecek 10 yılda yaklaşık 85 milyar dolar (109,4 trilyon Güney Kore wonu) yatırım yaparak akıllı mobilite çözümü sağlayıcısı olma yolundaki ilerlemesini hızlandıracağı belirtilerek, bu kapsamda yaklaşık 28 milyar doların elektrifikasyona, 7 milyar doların ise batarya geliştirme faaliyetlerine ayrılacağı ifade edildi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.