güneş enerjisi

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) yenilenebilir enerji santralleri için rüzgar, güneş, lisanssız ve hibrit santraller için toplamda 310,3 MW ek kapasite kaldığını duyurdu.

TEİAŞ duyurusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından kapasite tahsisleriyle ilgili olarak 16.03.2023 tarihli ve 11731 sayılı Karar alındığı belirtildi. Söz konusu Kurul Kararı doğrultusunda TEİAŞ tarafından hazırlanan güncel bölgesel kapasitelere yer verildi.

Ana kaynağı rüzgar ve güneş olan santraller için kapasite kalmadı

Buna göre, ana kaynağı rüzgar veya güneş olan proje veya tesisler ile yardımcı kaynağı rüzgar veya güneş olmayan proje veya tesisler hariç birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüşüm talep edilen proje veya tesisler için 169,8 MW kapasite tahsisi yapıldı.

Elektrik piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin Madde 5 (1-h) hükmü kapsamında iletim seviyesinden sisteme bağlanacak üretim tesisi talepleri için 140,5 MW kapasite tahsis edildi.

Ana kaynağı rüzgar ve güneş enerjisi olan santraller için kapasite kalmadığı duyuruldu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.