2030 Elektrikli Araç Hedefleri Legrand Şarj İstasyonları

Elektrikli araçlar Türkiye’de hızla yayılıyor. Dünya genelinde elektrikli araçlar, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım çözümü olarak hızla popülerlik kazanıyor.

Türkiye, bu büyük değişime ayak uydurarak elektrikli araç devriminde ön sıralarda yer almaya çalışıyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın verilerine göre dünya genelinde şu an 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda seyahat ediyor. Türkiye ise Ocak 2023 itibarıyla 14,552 elektrikli araca ev sahipliği yapıyor. Ancak, bu sayının hızla artması göz önünde bulundurulduğunda, 2030 yılına gelindiğinde Türkiye’de trafiğe 32,5 milyon elektrikli aracın çıkması öngörülüyor.

Elektrikli araç sayısında büyük artış

Research and Markets verilerine göre, dünya genelindeki elektrikli araç sayısı yıllık yüzde 80,7 artışla 2030’a kadar ulaşacak. Türkiye’de ise yeni araç gamının 2030’da %100 elektrikli araçlarlardan oluşturulma hedefiyle, 2030’da 2,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkmasını öngörülüyor.

Legrand Şarj İstasyonları - legrand elektrikli şarj istasyonuGüvenli ve hızlı şarj istasyonları ile destek

Türkiye’nin elektrikli araçlara olan bu artan ilgisi, güvenli ve hızlı şarj altyapısının önemini ortaya koymakta. Bu noktada, elektrik, bina ve dijital altyapı konularında uzman olan Legrand Grup Türkiye, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ile elektrikli araç sahiplerine büyük bir kolaylık sunuyor. Legrand elektrikli araç şarj istasyonları, geniş ürün yelpazesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmakta. Ürün gamında, AC tipi plastik ve metal istasyon seçenekleriyle 22kW’a kadar kablolu veya kablosuz şarj istasyonları bulunuyor. Dahili Bluetooth bağlantısı ve opsiyonel haberleşme kiti sayesinde istasyonları uzaktan veya yerel olarak kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca, 2021 yılında Hollanda merkezli Ecotap firmasının Legrand bünyesine katılması ile DC tip elektrikli araç şarj istasyonlarında 180kW’a kadar hızlı şarj imkanı bulunmakta.

Güvenlik ön planda

Legrand Şarj İstasyonlarıLegrand Grup Türkiye, kullanıcı güvenliğini en önemli nokta olarak görmekte. Elektrikli araç şarj istasyonlarında 6mA DC kaçak akım koruma standart olarak sunuluyor. Ayrıca, isteğe bağlı olarak istasyonlara RFID okuyucu takılabiliyor. RFID okuyucu sayesinde sadece yetkili kişilerin istasyonları kullanabilmesi sağlanarak güvenlik artırılıyor.

Yaşam alanlarınızda kolaylık ve pratiklik

Legrand Grup Türkiye, güvenli ve hızlı şarj teknolojisiyle elektrikli araç sahiplerine yaşam alanlarında kolaylık ve pratiklik sunuyor. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla, Legrand Grup Türkiye’nin sunduğu çözümler Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümünde itici katkı sunacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.