Beymen, Türkiye’nin önde gelen lüks perakende markası olarak “Dünyaya Sözümüz Var” diyerek sürdürülebilirlik yol haritasını kamuoyuna duyurdu.

Beymen, bu önemli taahhütleri Beymen Promise çatısı altında açıkladı. Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurgularken, doğaya, topluma ve çalışanlarına yönelik taahhütlerini paylaştı.

Beymen Promise ile sürdürülebilirlik yol haritası belirlendi

Beymen, sürdürülebilirlik yol haritasını çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim stratejileri (ESG) çerçevesinde kapsayıcı, şeffaf ve ölçülebilir bir yaklaşımla belirledi. Elif Çapçı, bu yaklaşımın tüm Beymen ekosistemini dönüştüreceğine inandığını belirtti. Beymen, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında çizdikleri yol haritasını açıkladı. Modada sürdürülebilirlik kavramının tasarımdan üretime, alışveriş alışkanlıklarından kıyafetlerin kullanım sürelerine kadar birçok alanı kapsadığına dikkat çekti.

Gelecek planları ve hedefler

Beymen, sürdürülebilirlik konusundaki bugüne kadar attığı adımların yanı sıra gelecek planlarını ve hedeflerini Beymen Promise ile paylaştı. “Dünyaya Sözümüz Var” başlığı altında paylaşılan Beymen Promise manifestosu, sürdürülebilir moda anlayışını vurguluyor ve doğaya, topluma ve çalışanlarına yönelik taahhütler içeriyor. Beymen Promise lansmanı Beymen Zorlu Center’da gerçekleşti ve bir söyleşi ile desteklendi.

Beymen, sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini şu şekilde sıraladı:

Beymen sürdürülebilirlik taahhütleri- Beymen Promise açıklama

Çanta taşımak sorumluluk taşımak olmalı

Beymen Reborn ile ikonik çantaları yeniden sahipleriyle buluşturmayı hedefliyor. Döngüsel moda yaklaşımını Beymen Repair ve Beymen Recycle adımlarıyla sürdürecek.

Ambalajların dünyayı koruması

    2024’e kadar Beymen Grubu’nun tüm ambalajları yüzde 100 sürdürülebilir sertifikalı malzemelerden olacak. Forest Stwardship Council (FSC) sertifikalı ürünler tercih edilerek selülozik materyallerin sürdürülebilirlik standartlarına uygun olması sağlanacak.

Doğadaki izi azaltmak

Beymen, atık yönetimi ve su kullanımını azaltma hedefleriyle 2040 itibariyle sıfır atık ve sıfır emisyon taahhüdünde bulunuyor.

Su tasarrufu ve pamuk sürdürülebilirliği

Su ve enerji tasarrufu sağlayan Jeanologia prosesini uyguluyor ve Better Cotton Initiative (BCI) ile pamuk üretiminde su tüketimini azaltmaya söz veriyor.

Kadınların güçlenmesi

Beymen, eşitlik ilkesine bağlı olarak kadın çalışma oranını artırmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir ürün ve markaları artırmak

Beymen bünyesindeki markalar arasında sürdürülebilir ürün ve marka seçeneklerini artırmayı taahhüt ediyor.

Beymen’den sürdürülebilir sanata destek

Beymen, sürdürülebilirlik yaklaşımını sanatın gücüyle birleştiriyor. Beymen Zorlu Center’da sanatçı Nancy Atakan’ın hazırladığı “Kilidini Aç” adlı eser, atık kumaşlardan yapılmış ve dilek ağaçlarını anımsatıyor. Bu eser, şifa veren bir gezegen ve daha iyi bir gelecek için vaatlerin kilidini açma mesajını taşıyor.

Sürdürülebilirlik sohbetleri ile paydaşlarla iletişim

Beymen, sürdürülebilirlik konusundaki yol haritasını müşterileriyle paylaşmak amacıyla Eylül ayı boyunca çeşitli Beymen mağazalarında sürdürülebilirlik sohbetleri düzenlemeyi planlıyor.

Beymen, sürdürülebilirlik alanındaki taahhütleri ve eylemleri ile Türkiye’nin ve dünyanın daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.