Türk Telekom'un Sürdürülebilir Teknoloji Vizyonu Sürdürülebilir Teknoloji Türk Telekom ZTE ve Netaş İş Birliği

Türk Telekom (IST: TTKOM), çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan yeni nesil yeşil şebeke teknolojileri ve uygulamalarını hayata geçirme amacıyla ZTE ve Netaş (IST: NETAS) ile iş birliği yapacağını açıkladı.

Bu önemli adım, teknoloji endüstrisinin prestijli organizasyonlarından biri olan GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında atıldı ve Türk Telekom, ZTE ve Netaş üst düzey yöneticileri arasında bir iyi niyet anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilirlik ve yeşil teknoloji için güçbirliği

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken, öncelikli hedeflerimiz arasında teknolojiyle birlikte çevresel sürdürülebilir değerlerin yaratılması bulunuyor. Teknolojilerimizin enerji kaynaklarını sürdürülebilir kaynaklara dönüştürmek ve yapay zeka çözümleriyle kaynak optimizasyonu ve enerji tasarrufu sağlamak için projeler geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik için yatırımlar

Türk Telekom, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak adına Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) ve elektrikli şarj istasyonları gibi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Şimdi ise, yeni nesil yeşil şebeke ve uygulamalarının hayata geçirilmesi için ZTE ve Netaş ile iş birliği yapılacağı duyuruldu.

Türk Telekom'un Sürdürülebilir Teknoloji Vizyonu Sürdürülebilir Teknoloji Türk Telekom ZTE ve Netaş İş Birliği

Yenilikçi uygulamalar telekomünikasyon altyapısında

Gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, mobil baz istasyonlarının altyapısında güneş enerjisi sistemlerinin kullanılması, yapay zeka tabanlı akıllı yazılım çözümlerinin uygulanması, yeni nesil sıvı soğutma teknolojisi kullanan veri merkezi sunucularının kullanılması ve enerji tasarrufu sağlanması için akıllı algoritmaların kullanılması gibi yenilikçi uygulamalar yer alacak.

Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleşen imza töreninde, “Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi olarak, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle iş birliklerine imza atıyor, ülkemizi yeni nesil teknolojilerle buluşturmak için azimle çalışıyoruz” dedi.

ZTE ve Netaş ile güç birliği

Önal, “Türkiye’nin yeşil teknoloji dönüşümünü hızlandırmak üzere güç birliği yaptığımız şirketlerden biri de yerli teknoloji şirketi Netaş ve global ortağı ZTE oldu” ifadelerini kullandı.

Netaş ve ZTE’den iş birliği açıklaması

Netaş Yönetim Kurulu Başkanı ve ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölge Başkanı Peng Aiguang, iş birliği ile ilgili olarak, “Türk Telekom ile birlikte hem global hem de Türkiye’deki bilgi birikimi ve tecrübemizle önümüzdeki dönemde de yeni nesil teknolojileri ve yerli ürünleri barındıran projeleri hayata geçirmek adına imzaladığımız İyi Niyet Sözleşmesi’nden ötürü çok mutlu olduğumu belirtmek isterim” açıklamasını yaptı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.