Evler için Powerwall adını verdiği elektrik depolayan batarya geliştiren Tesla, ürünün ikinci neslini de piyasaya sundu. Powerwall II’nin lansmanı Avustralya’nın Melbourne kentinin batısında Newport’da yapıldı. Ev ve işyerlerinin duvarlarına monte edilebilen hem güneş paneli gibi elektrik üreten hem de elektrik depolama özelliği olan Powerwall II, 14 kWh elektrik üretme kapasitesine sahip. Tesla ürünü gelecek aydan itibaren piyasaya sunacağını açıkladı.

İLKİNDEN DAHA GELİŞMİŞ VE UCUZ
Tesla Enerji Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lyndon Rive, “Tesla’nın Nevada fabrikası evler ve şebekeler için büyük ölçekli pil üretiyor. Gelecek 10 yıl içinde evlerin ve çatıların yüzde 100’ünün aynı zamanda elektrik depolayan bataryaları olacak. Çünkü ev sahipleri elektrik faturalarını düşürmeyi ve ihtiyaçları olan elektriği kendi kendilerine üretmeyi öğrendi.
Tesla Powerball II modeli ilkinden yüzde 30 daha küçük ve daha şık. Yeni tasarım aynı zamanda birimlerin istiflenebilir olduğunu gösteriyor. Fiyatına gelince kurulum ve destek donanımıyla birlikte 14 kWh kapasiteye sahip ürünleri ortalama 8 bin Avustralya dolarından satılıyor. Başka bir ifadeyle kWh başına 530 ila 900 Avustralya Doları arasında değişiyor. Bu önceki modelin kilovat saat başına maliyetinin yaklaşık yarısı kadar.

EN BÜYÜK FARKI ‘TAK VE ÇALIŞTIR’
Birinci nesil Powerwall ile ikinci nesil Powerwall arasındaki en büyük fark ise, akım kaynağıyla ilgili. Sektörde söylendiği gibi ‘tak ve çalıştır’ bataryası. Bu batarya tamamen Tesla’nın invertör teknolojisiyle entegre. Bu ekstra invertörler satınalma ihtiyacı duymadan herhangi bir solar sistemin ilave edilebileceği anlamına geliyor. Powerball 2’nin aynı zamanda 13.5 kWh’lik kullanılabilir kapasitesi bulunuyor. Eksi 20 dereceden artı 50 derece sıcaklığa kadar çalışabiliyor. 10 yıl garantili olarak satılacak.
Lyndon Rive elektrik depolayan evlerin ev sahipleri için iyi bir yatırım olduğunu savunarak yatırımın yüzde 8-15 arasında getirisi bulunduğuna dikkat çekiyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?
Evlere ve işyerlerine monte edilen Powerwall, ana elektrik şebekesine bağlanarak herhangi bir elektrik kesintisi durumunda devreye giriyor. Kendisini elektriğin ucuz olduğu saatlerde şarj eden veya güneş enerjisi sisteminden şarj olabilen ürün pahalı olduğu saatlerde akım sağlayarak ev sahibine daha düşük elektrik faturaları gelmesini de sağlayabiliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.