Sanko Enerji Vestas iş birliği Rüzgar enerjisi kapasitesi artırma Vestas türbinleri

Sanko Enerji Karaman’da bulunan ve toplam 50 MW’lık kurulu güce sahip iki rüzgar enerji santralinin kapasitesini, Vestas’dan tedarik edilecek toplam 24,8 MW güce sahip 4 yeni türbinle 74,8 MW’ye çıkaracak. Vestas, türbinlerin tedarikinin yanı sıra kurulumlarını da gerçekleştirecek.

Türbin teslimatının 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yapılması planlanırken devreye alınmalarının ise 2024’ün son çeyreğinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Sanko, Vestas’ın 6,2 MW kapasiteli V162 model 4 türbini kullanacak

Sanko Enerji Vestas iş birliği Rüzgar enerjisi kapasitesi artırma Vestas türbinleriSanko Enerji Grubu, kapasite artırımını gerçekleştirmek için Vestas’ın son teknoloji ürünü olan EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücündeki V162 model 4 ayrı türbini kullanacak. Bu türbinler, Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Enerji Santralleri’nde kurulu gücü artırmak için kullanılacak.

Türbinler 2024’ün üçüncü çeyreğine devreye alınacak

Türbinlerin teslimatı 2024’ün üçüncü çeyreğinde planlanırken, devreye alınmalarının ise aynı yılın son çeyreğinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bu iş birliği, hem Sanko Enerji’nin hem de Vestas’ın büyüme stratejilerine önemli bir katkı sağlayacak.

Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Vestas’ın sürdürülebilir büyüme konusundaki önemli bir iş ortağı olduğunu vurgularken güneş enerjisi projelerini rüzgar enerjisi santrallerine entegre ederek toplam kapasitelerini artırmaya devam ettiklerini belirtti.

Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak ise Sanko Enerji’ye duyduğu güveni dile getirerek, Vestas’ın Türkiye pazarına uygunluğunu kanıtlayan 150 MW’ın üzerindeki ürün siparişiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Sanko Enerji 10 yıl içinde kurulu gücünü 2 bin MW’ye çıkaracak

Sanko Enerji, bu iş birliğiyle sadece Akyel tesislerinin kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda mevcut 1.000 MW kurulu kapasitesini önümüzdeki on yıl içinde iki katına çıkarma hedefine doğru önemli bir adım atmış olacak. Şirket, rüzgar ve güneş enerjisi projelerine odaklanarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağlamaya devam edecek.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.