Ana Sayfa Etiketler Türkiye Enerji Sektörü

Etiket: Türkiye Enerji Sektörü

Kontrolmatik (KONTR) için 2024 yılında yeni hedef fiyatlar belirlendi

2023 finansal sonuçları açıklanan Kontrolmatik için 378 TL hedef fiyat belirlendi. Şirketin piyasa performansı ve sektörel etkileri değerlendirildi.

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek nadir toprak elementleri ve lityum madenciliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) yaptığı konuşmada nadir toprak ve lityum rezervlerinin önemini vurguladı.

Cengiz Holding, yenilenebilir enerjiye yatırımını artırıyor

Cengiz Holding'in yenilenebilir enerjiye yatırımı ve Eti Bakır, Eti Alüminyum projeleri Türkiye'nin enerji dönüşümüne katkı sağlıyor.

ASPİLSAN Ortadoğu ve Avrupa’nın ardından Amerika pazarını hedefliyor

ASPİLSAN Enerji, zorlu ekonomik koşullara ve deprem felaketine rağmen, yenilikçi pil ve batarya teknolojileri ile ihracat başarılarını artırıyor. Yerli hücrelerden üretilen bu ürünler, Türkiye'nin...

Eskişehir’de dünyanın en büyük ikinci nadir toprak element rezervi keşfedildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eskişehir'de keşfedilen nadir toprak elementleri rezervinin önemine dikkat çekiyor. Bu rezerv, Türkiye'nin enerji sektöründeki stratejik konumunu pekiştirecek. Enerji...

EPDK’dan depolamalı enerji yatırımlarına sıkı denetim

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji depolama yatırımları için ön lisans alan şirketlere yönelik katı kuralları ve önemli uyarıları açıklıyor.

Deniz üstü RES’ler: Türkiye’nin elektrik ve yeşil hidrojen geleceği

Türkiye'nin deniz üstü rüzgar enerjisi ve yeşil hidrojen potansiyeli, yenilenebilir enerji sektöründe nasıl bir dönüşüm yaratabilir?

Yeşil enerji projeleri için 5 ilde kamulaştırma yapılacak

Türkiye'nin enerji altyapısını güçlendirmek için bazı bölgelerde kamulaştırma kararı alındı. Bu kapsamda, güneş enerjisi santralleri, rüzgar enerjisi tesisleri ve doğal gaz dağıtım tesisleri için...

2024 yılı YEKDEM başvuruları: Son tarih 30 Kasım

Türkiye'nin yeşil enerji potansiyeli artarken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu konudaki önemli duyuruları paylaşıyor. İşte 2024 yılı YEKDEM başvurularına dair bilinmesi gerekenler YEKDEM nedir? Yenilenebilir Enerji...

Sanko Enerji, Akyel RES’lerin kapasitesini 74,8 MW’ye çıkaracak

Sanko Enerji Karaman’da bulunan ve toplam 50 MW’lık kurulu güce sahip iki rüzgar enerji santralinin kapasitesini, Vestas’dan tedarik edilecek toplam 24.8 MW güce sahip 4 yeni türbinle artıracak.