HESİAD Başkanı Elvan Tuğsuz Güven

Hidroelektrik Sanayicileri Derneği’nin (HESİAD) 27 Eylül 2023 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, başkanlık görevi Fahrettin Amir Arman’dan Elvan Tuğsuz Güven’e geçti.

Aynı zamanda Ayen Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olan ve HESİAD Yönetim Kurulu üyelerinin tüzük gereği aldığı kararla HESİAD Başkanlığı görevini devreden Arman, derneğin kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Bu değişiklik sonrası Tektuğ Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Tuğsuz Güven, Türkiye’nin 100 yıllık ekonomik büyüme sürecinde tarihi bir rol oynayan hidroelektrik sektörünün ilk kadın lideri ve enerji alanındaki sivil toplum kuruluşlarında halen başkanlık pozisyonunu üstlenen tek kadın başkan oldu.

Elvan Tuğsuz Güven 20 yıldır enerji sektöründe çalışıyor

HESİAD’ın 27 Eylül 2023’te yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Başkanlık görevine getirilen Elvan Tuğsuz Güven, 20 yılı aşkın süredir enerji sektöründe çalışıyor. Güven, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda enerji alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında halihazırda başkanlık görevini üstlenen tek kadın yönetici oldu. Aynı toplantıda derneğin yeni Genel Sekreterlik görevine de yine kurucu üyelerden Akenerji adına Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hüseyin Yücebaş oy birliği ile getirildi.

HESİAD Yönetim Kurulu yeni dönemde görevine Başkan Elvan Tuğsuz Güven, Genel Sekreter Yusuf Hüseyin Yücebaş, üyeler Ayen Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Amir Arman, Limak Holding Yönetim Kurulu Danışmanı İbrahim Balanuye ve Güriş Holding Genel Müdür Yardımcısı Cem Özkök ile devam edecek.

Elvan Tuğsuz Güven kimdir?

Elvan Tuğsuz Güven, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü ve Fordham Universitesi, MBA mezunudur. Güven, 2000 yılına kadar teknik tekstil sektöründe üretim tarafında çalıştıktan sonra 2000 yılında yenilenebilir enerji sektörüne geçiş yaptı.

Halen Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapan Elvan Tuğsuz Güven, aynı zamanda kaynaklı çelik imalat sektöründe hidroelektrik santrallerine hidromekanik ve elektro mekanik ekipman üreten ve 52 yıllık tarihçeye sahip Çiltuğ A.Ş.’de İdari ve Finansal İşler Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi pozisyonlarını da yürütüyor. Güven evli ve 1 çocuk annesidir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.